Seferberlik haqqında açıqlama
04 Sentyabr 2014 Cümə Axşamı 11:58
Seferberlik ve Herbi Xidmete Çağırış üzre Dövlet Xidmetinin yerli idare, şöbe ve bölmelerine çağırışı qanunvericiliye uyğun olaraq yoxlama meqsedile heyata keçirilir.
"Ehtiyatda olan herbi vezifelilerin Seferberlik ve Herbi Xidmete Çağırış üzre Dövlet Xidmetinin (SHXÇDX) yerli idare, şöbe ve bölmelerine çağırışı qanunvericiliye uyğun olaraq yoxlama meqsedile heyata keçirilir".

Bu barede ANS PRESS-e SHXÇDX-nin metbuat xidmetinden açıqlama verilib. Açıqlamada bildirilib ki, “Herbi vezife ve herbi xidmet haqqında" Azerbaycan Respublikasının Qanununun 45-ci maddesine esasen, herbi vezifeliler ehtiyatda olduqları dövrde herbi telim, herbi yoxlama ve xüsusi toplanışlara çağırılırlar.

SHXÇDX-den toplanışların müddetleri ve vaxtı meselesine de aydınlıq getirilib:

"Toplanışların müddetleri ve vaxtı meselesi bu Qanuna uyğun olaraq Azerbaycan Respublikasının Müdafie Nazirliyi terefinden müeyyenleşdirilir. Toplanışlara celb edilecek herbi vezifelilerin sayını Azerbaycan Respublikasının Müdafie Nazirliyinin teqdimatı ile Azerbaycan Respublikasının Prezidenti müeyyen edir. Herbi vezifeliler toplanışa Azerbaycan Respublikası Seferberlik ve Herbi Xidmete Çağırış üzre Dövlet Xidmetinin yerli idare, şöbe ve bölmeleri terefinden gönderilir. Müvafiq Qanuna esasen, seferberlik hazırlığının yoxlanılması meqsedi ile herbi vezifeliler herbi telim toplanışlarından başqa 10 (on) günedek müddete herbi yoxlama toplanışlarına çağırıla bilerler".

Hemçinin bildirilib ki, Xidmete hevale olunmuş vezifeler sırasında aidiyyeti seferberlik planlarının yerine yetirilmesi üçün telim ve meşqlerin keçirilmesi de yer alır. Xidmet terefinden qanunvericilikden ireli gelen telebler çerçivesinde mütemadi olaraq bu kimi tedbirler heyata keçirilir.


DOSTLARINLA PAYLAŞ:

oyunlar