Azerspace 2 orbite çıxarılacaq
08 May 2014 Cümə Axşamı 10:47
Azerspace 2 ikinci telekommunikasiya peykinin orbite çıxarılması üzre texniki-iqtisadi esaslandırma bu ilin ortasında hazırlanacaq.
ANS PRESS-in Rabite ve Yüksek Texnologiyalar Naziriliyinin saytına istinaden verdiyi melumata göre, “Azerkosmos” ASC-den bildirilib ki, ASC ve ABŞ Ticaret ve İnkişaf Agentliyi (USTDA) arasında ikinci telekommunikasiya peykinin orbite çıxarılması üzre texniki-iqtisadi esaslandırmanın hazırlanmasına dair Qrant Müqavilesi imzalanıb. Keçirilen müsabiqede ABŞ-ın “Global Resources” şirketi meslehetçi şirket seçilerek qalib elan edilib.

Bundan başqa, Yerin müşahide peyklerinden kosmik tesvirlerin elde edilmesine imkan veren stansiyanın qurulması ve diger ölkelerin yüksek ayırdetmeli optik ve radar peyklerinin regionumuz üzerinden keçidleri zamanı hemin stansiya vasitesi ile tesvirlerin elde edilmesi meqsedile tenderin neticelerinin qiymetlendirilmesi işleri aparılır:

“Bununla yanaşı, Yüksek ayırdetmeli peyk xidmetlerinin techizatçıları ile distribüter müqavilesi esasında 2013-cü ilden aidiyyeti dövlet qurumlarına optik ve radar peyk tesvirlerinin kommersiya esası ile techiz edilmesi imkanı yaradılıb. Yer sethinin müşahidesi üçün Azerbaycan peykinin aşağı yer orbitine çıxarılması istiqametinde de işlerimizi davam edirik”.

Qeyd edek ki, hazırda ilk telekommunikasiya peyki Azerspace 1 üzerinden 60-dan çox yerli ve xarici televiziya kanalı yayımlanır.


DOSTLARINLA PAYLAŞ:

oyunlar