Xocavend ve Füzuli istiqametlerinde 10 ermeni herbçisi mehv edilib
25 Yanvar 2014 Şənbə 01:48
Son bir hefte erzinde Ermenistan ordusu cebhenin Qarabağ istiqametinde defelerle hücum emeliyyatları keçirib.
Son 1 heftede ermeniler cebhe xettinde yeniden feallaşıb. Xüsusile gece saatlarında milli ordumuzun mövqeleri ile yanaşı temas xettinde yerleşen yaşayış menteqeleri ateşe meruz qalır. Buna göre de cebhe xettinde baş verenleri lente almaq meqsediyle Ağdamın Orta Qervend kendine qaranlıq düşenden sonra geldik. Sakinler evlerine çekilib. Cebhede ise Tek tek ateş sesleri eşidilir.

İşğal altındakı Şıxlar kendinden Orta Qervend ara sıra ateşe tutulur. Qarşı teref hedefi aydın müşahide etmek üçün uzun mesafeni işıqlandıran xüsusi qurğulardan istifade edir. Kameramızın işığını gören ermeni esgerleri durduğumuz erazini de ateşe tutur. Ağdamın gülle menzilinde yerleşen yaşayış menteqelerinden biri de Çıraqlı kendidir. Küçelerde tek-tek insan göze deyir. Sakinlerin sözlerine göre son bir heftede kend müxtelif saatlarda ateşe meruz qalır.

Çıraqlı kend sakini, Allahverdi Ceferov: “Son vaxtlar ateşkes heç dayanmır. Ele gece-gündüz atırlar. Ele olur 10 deqiqe, 15 deqiqe atırlar, az atanda 45 deqiqe atırlar. Dayanmadan günün ne vaxtı olsa o vaxt atışma var”.

Helelik cebhede sakitlikdir. Temas xettindeki ölü sükutu ise çaqqalların sesi pozur.

Bir neçe deqiqeden sonra ise Ermenistan ordusunun esgerleri de onlara qoşulur.

15 deqiqe boyunca kend avtomat ve pulemyot silahla güllebaran edilir. Kend belediyyesinin sedri Habil Abbasovun sözlerine göre son 1 heftede sakinler ekin sahelerine bele çıxa bilmir.

ehmedağalı belediyyesinin sedri, Habil Abbasov: “esasen axşamlar olur esasen iriçaplı silahlardan atırlar. Hetta o dereceye çatıb ki, kende gelende maşınların işığını söndürmek mecburiyyetinde qalırıq”.

Son bir hefte erzinde Ermenistan ordusu cebhenin Qarabağ istiqametinde defelerle hücum emeliyyatları keçirib ve her defe layiqli cavabını alaraq geri çekilmek mecburiyyetinde qalıb. elde etdiyimiz melumata göre hetta Xocavend ve Füzuli istiqametlerinde qarşı terefin 10-a qeder herbi qulluqçusu da mehv edilib. Hazırda ise cebhede gerginlik davam edir.




DOSTLARINLA PAYLAŞ:

oyunlar