XİN cebhedeki veziyyetle bağlı açıqlama verdi
25 Yanvar 2014 Şənbə 17:00
Cebhe xettinde yaşanan gerginliye göre bütün mesuliyyet Azerbaycan erazisini işğal eden Ermenistanın üzerine düşür.
Azerbaycan Xarici İşler Nazirliyi Ermenistanın cebhe xettinde son texribatları ve bunun ardınca böhtan ve hedelerle dolu beyanatları ile bağlı açıqlama yayıb. ANS PRESS-in melumatına göre, XİN metbuat xidmetinin rehberi Elman Abdullayev Ermenistanın texribat xarakterli emellerini davam etdirerek ve hedelerle dolu beyanatlarla çıxış ederek, meqsedyönlü şekilde veziyyeti gerginleşdirdiini deyib. "Ermenistanın indi “etimad quruculuğu tedbirlerinden ve “sülh”-den danışmasının yalnız beynelxalq ictimaiyyeti ve Ermenistan cemiyyetini cebhe xettinde baş veren hadiseler baresinde aldatmaq ve hadiselerin heqiqi mahiyyetinden yayınmaq meqsedi daşıyır.

Son günlerde Ermenistan terefinden Azerbaycana qarşı çoxsaylı texribat emellerinin töredilmesi ve ateşkes rejiminin intensiv şekilde pozulması neticesinde Azerbaycan Respublikası Silahlı Qüvvelerinin zabiti kapitan Elnur Ceferov snayper ateşi ile qetle yetirilmiş, bir nefer mülki şexs yaralanıb. Ders saatlarında orta mekteb binası ateşe tutulub ve cebhe bölgesine yaxın erazilerde yaşayan mülki ehalinin evleri ve şexsi teserrüfatları kütlevi ateşe meruz qalıb".

O, qeyd edib ki, cebhe xettinde yaşanan gerginliye göre bütün mesuliyyet Azerbaycan Respublikasının erazisini işğal eden ve Azerbaycana qarşı tecavüz siyaseti yürüden dövlet kimi, bilavasite Ermenistanın üzerine düşür. BMT Tehlükesizlik Şurasının qetnamelerine, BMT Nizamnamesine ve beynelxalq hüququn norma ve prinsiplerine zidd olaraq, Ermenistan silahlı qüvvelerinin Azerbaycan torpaqlarının işğalını davam etdirmesi esas gerginlik menbeyi olaraq, münaqişenin sülh yolu ile helline ve regionda sülhün berqerar olmasına başlıca maneedir.

"Münaqişenin helli ile elaqedar Azerbaycanın mövqeyi tam şekilde aydındır. Bu beynelxalq hüququn norma ve prinsiplerine ve BMT Tehlükesizlik Şurasının qetnamelerine esaslanır. Münaqişenin helline nail olmaq üçün ilk növbede Ermenistanın silahlı qüvveleri işğal olunmuş Azerbaycan erazilerinden çıxarılmalıdır. Bu regionda sülh ve sabitliyin berqerar olunması üçün en qısa ve semereli yoldur".


DOSTLARINLA PAYLAŞ:

oyunlar