Resulzadenin nevesi prezidentin serencamından danışdı
24 Noyabr 2013 Bazar 03:51
Reis Resulzade serencamı yüksek qiymetlendirdiyini ve bunun azerbaycançılıq ideologiyasına bir töhfe olduğunu söyleyib.
Mehemmed emin Resulzadenin nevesi, Azerbaycan Siyasi Repressiya Qurbanları Assosiasiyasının sedri Reis Resulzade prezident İlham eliyevin imzaladığı dünenki serencama münasibet bildirib. Sevincini Modern.az saytı ile bölüşen Reis Resulzade prezidentin Mehemmed emin Resulzadenin 130 illik yubileyinin keçirilmesi ile bağlı serencamını yüksek qiymetlendirdiyini ve bunun azerbaycançılıq ideologiyasına bir töhfe olduğunu söyleyib.

“Dünen eşitdim ve çoxları kimi men de sevindim. Babamın yubileyine hele 3 ay var. Sevindirici haldır ki, ona deyer verirler. Vaxtile merhum prezident Heyder eliyev de 110 illik yubileyin keçirilmesi ile bağlı serencam vermişdi. Sonra ara qarışdı, bezilerini elediler, bezi şeyleri etmediler. Yeniden bele bir serencam imzalanması çox sevindiricidir. Milli deyerlerimize töhfe veren bir serencam oldu. Hamı buna sevindi. Çünki Mehemmed emin bey tariximiz, medeniyyetimiz ve meneviyyatımızın bir parçasıdır. Azerbaycanın dövlet-millet kimi formalaşması üçün düzgün ideologiya olmalıdır. Mehemmed emin Resulzade de azerbaycançılıq ideoloqu idi”.

R.Resulzade yubileyden sonra M.e.Resulzadenin ev muzeyinin yaradılması, medeni irsinin çap olunması ile bağlı da prezidente müraciet edeceyini söyledi.

“Mehemmed eminle bağlı çoxlu meseleler var. Tebii ki,prezident meni qebul ederse, onunla görüşüb bu fikirlerimi deyeceyem. Ona müraciet etmek niyyetim var. Görek nece alınır”.

Xatırladaq ki, dünen Prezident İlham eliyev Azerbaycan Xalq Cümhuriyyetinin banisi Mehemmed emin Resulzadenin 130 illik yubileyinin keçirilmesi haqqında serencam imzalayıb. Serencamda deyilir:
“2014-cü ilin yanvar ayında Azerbaycan Xalq Cümhuriyyetinin banilerinden biri, Azerbaycan Milli Şurasının sedri Mehemmed emin Resulzadenin anadan olmasının 130 illiyi tamam olur.
Xalqımızın müsteqillik idealının gerçekleşdirilmesinde, Azerbaycanın tarixi dövletçilik eneneleri zemininde milli dövlet quruluşunun dirçeldilmesinde, milli istiqlal ideyalarının geniş yayılmasında böyük xidmetler göstermiş ve siyasi publisistikası ile edebi-ictimai fikir tariximize layiqli töhfeler vermiş görkemli ictimai-siyasi xadim Mehemmed emin Resulzadenin 130 illik yubileyinin keçirilmesini temin etmek meqsedile, Azerbaycan Respublikası Konstitusiyasının 109-cu maddesinin 32-ci bendini rehber tutaraq qerara alıram:

1. Azerbaycan Respublikasının Medeniyyet ve Turizm Nazirliyi Azerbaycan Milli Elmler Akademiyası, Azerbaycan Respublikasının Tehsil Nazirliyi ve diger aidiyyeti qurumlarla birlikde Mehemmed emin Resulzadenin 130 illik yubileyine hesr olunmuş tedbirler planını hazırlayıb heyata keçirsin.

2. Azerbaycan Respublikasının Nazirler Kabineti bu Serencamdan ireli gelen meseleleri hell etsin”.


DOSTLARINLA PAYLAŞ:

oyunlar