Receb Tayyib Erdoğan türkdürmü?
11 Avqust 2014 Bazar Ertəsi 02:02
Receb Tayyib Erdoğan Türkiyede esli en çox maraqlanılan, araşdırılan şexslerden biridir.
Türkiyede esilleri en çox maraqlanılan, araşdırılan ve ön mühakimelerle şerh olunan, günahlandırılan bir şexs – Receb Tayyib Erdoğan. Onun rum, ermeni, gürcü, yehudi eslli olduğu haqqındakı görüşler çoxdur.
 
Qurtuluş illerinde, yeni 1918-ci ilde İşğal qüvvetlerinin işğalıyla birlikde Trabzon ve Rize etrafında Rumpontus hökmdarlığı quruldu. Müsteqillik elan etdiler. Üç ile qeder müsteqil dövlet olaraq yaşadılar. Potamia deyilen bölge de bura daxil idi. 1922-ci İle qeder de özünü idare etdi. Dövlete vergini kesdiler ve Osmanlıya herbi xidmete getmeme qerarı aldılar. Ölke işğaldan xilas olduqdan sonra Atatürkün emriyle Hamdiye döyüş gemisi denizden buraları bombaladı, qurudan da mühasireye alındı ve Rumpontus hökmdarlığı yıxıldı. Bu tarixi gedişatın tebii neticesi olaraq Bizans Pontus Rumlarının “Putamia” adını verdiyi bölgenin adı Türkleşdirme herekati sonrası adı Güneysu oldu.

Osmanlı Arxiv araşdırmaçısı ve mütexessis Mehemmed Safinin Osmanlı Arxivinde tapdığı 185-ci il tarixli Rize Tehriri Öşür defteri bu mövzuda etraflı melumatlar vermekdedir. Osmanlı rehberliyine bağlı memurlar lazımı herbi ehtiyaclardan öteri Rize kendlerini gezerek mehelle ve kendlerde evlere baş çekerek adları deftere yazdılar. Eyni defter içinde O zamanki adı Putamianın “Karyei Pulihoz Kaluharaf” kendi başlığı altında yazılanlar indiki dövrde Güneysu mahalı Dumanqaya kendinde yaşayanlardır.

Dumanqaya kendi de Receb Tayyib Erdoğanın ve babalarının kendidir. Receb Tayyib Erdoğanın ehali qeydlerinde ata sülalesinin rum menşeli xristian Baqatalı Quldur Memiş sülalesinden olduğu, ve ata terefinin adları ümumiyyetle yunanca olduğu sabitdir.
(Receb Tayyib Erdoğan babasının adı TEYUB kimi).
 
Ana sülalesinin ise Gürcüstan BATUMİ etrafından gelme yehudi bir aileden geldiyi ve ana terefinde Havuli, Farfuli ve Fatuli kimi gürcüce adlara rast gelinir. ‘Ehmed ve Yunus Erdoğanın ana adı Havulidir. Receb Tayyib Erdoğanın anası olan Vesile ErdoğanIN ana adı Fatulidir. FATULİ ERDOĞANIN ana adı Farfulidir. Bu kendin 1800-cü illerde hamısı xristian iken 1900-cu illerin evvelinde kendin sakinlerinin yarısı müselman, yarısı ise xristian idi.
 
Receb Tayyib ErdoğanIN ana dili YUNANCAdır. Çünki 6 noyabr 2002-ci il tarixinde Yunanıstan Baş naziri SİMİTİS-le 2 saat baş-başa müşterek bildikleri tek dil ana dilleri YUNANCA ile görüşdü.
 
Adamlar soruşurlar. Sen Yunanıstana Türkiyenin Baş naziri kimi getdin. Niye tercümeçisiz ve kliptosuz 2 saat baş-başa görüşdün, neyin bazarlığını etdin??? Ana dilinin yunanca olduğunu niye, ne üçün gizleyirsen?
 
Receb Tayyib Erdoğanın türklükle anadan ve atadan esla bir elaqesi yoxdur. Qan bağlılığı yoxdur. Ana terefden yehudi menşeli gürcüstanlıdır, ata terefden pontuslu yunandır. Türkiye Cümhuriyyetine yalnız vetendaşlıq bağı vardır.
 
Receb Tayyib Erdoğan heyat yoldaşı EMİNE Erdoğan Siirtli EREB soyundandır. Receb Tayyib Erdoğanın uşaqlarının da TÜRKLÜKLE bir elaqesi ve qan bağı yoxdur. Yalnız vetendaşlıq bağları vardır..
 
11 AVQUST 2004-cü il tarixinde GÜRCÜSTAN ziyaretinde GÜRCÜ olduqlarını ve GÜRCÜSTAN-dan RİZEYE köçdüklerini söylemişdise, 2007-ci ilde NTV de iştirak etdiyi bir proqramda TÜRK olduqlarını söylemişdir.
 
16 aprel 2011-ci il tarixinde GÜNEYSU mahalına getdiyinde özünü YUNANCA POTAMİYAYA XOŞ GELDİN deye qarşıladıqları halda etiraz etmememişdir.. xoşuna gelmişdir…
 
Menbe: http://ictimaipalatka.com/news/6414.html (10.08.2014)
 
Menbe2: http://az.wikipedia.org/wiki/R%C9%99c%C9%99b_Tayyib_%C6%8Frdo%C4%9Fan (10.08.2014)


DOSTLARINLA PAYLAŞ:

oyunlar