Qedr Gecesi nece ibadet edilmelidir?
03 Avqust 2013 Şənbə 15:40
Kim Qedr Gecesini, feziletine inanaraq ve alacağı savabı Allahdan gözleyerek ibadet ve itaetle keçirerse keçmiş günahları bağışlanar.
Ebu Hüreyre (ra) 'ın revayet etmiş olduğu hedisi-şerifde Peyğember efendimiz (sas) bele buyurmuşdur:

     "Kim Qedr Gecesini, feziletine inanaraq ve alacağı savabı Allahdan gözleyerek ibadet ve itaetle keçirerse keçmiş günahları bağışlanar." (Buxari, Qedr, 1).

Qedr gecesinde neler edile biler:

Qedr Gecesini, namaz qılaraq, Qurani-Kerim oxuyaraq, tövbe, istiğfar ederek ve dua ederek qiymetlendirmeli.

Üzerinde namaz borcu olanların nafile namazı qılmazdan evvel heç olmasa beş vaxt qeza namazı qılmaları daha feziletlidir. Qezası yoxsa nafile eder.

Sufyan Sevri: "Qedr gecesi dua ve istiğfar etmek namazdan sevimlidir. Quran oxuyub sonra dua etmek daha gözeldir." (Tecridi Sarih Tercümesi, VI, 313) demişdir.

Hz. Aişe (r.anha) anamız Resulullah (sas) 'e demişdir ki:

     "Ey Allahın Resulu! Qedr Gecesine rast nece dua edim?" deye soruşdum. Resulullah (s.a.s):

     "Allahumme inneke afuvvun tuhibbl-afve fafu anni: Allahım sen çox bağışlayansan, bağışlamağı sevirsen, meni bağışla." deye dua et, buyurdu. "(Tecridi Sarih Tercümesi, VI, 314).

Bu gecenin ele bir anı vardır ki, o anda edilen ibadet ve dualar mütleq meqbul olur. Bu ehemiyyetli anı yaxalamaq üçün geceni bütünlükle tövbe ve istiğfar ile keçirmek gerekdir. Bu da adamın imanını temizleyir. Geceni bütünlükle ibadetle keçirmeyenler en azından teravihden sonra bir az oturub dua etmelidirler.


DOSTLARINLA PAYLAŞ:

oyunlar