Polad Bülbüloğu viza meselesinden danışıb
26 Noyabr 2013 Çərşənbə Axşamı 12:45
Sefir Polad Bülbüloğu Rusiya ile Azerbaycan arasında viza tetbiqi ile bağlı mümkün deyişikliklerin münasibetlere menfi tesir ede bilceyini istisna etmeyib.
“Bizim postsovet mekanında yaranan insanlıq elaqelerimiz, insanlar arasındakı münasibetler 1990-cı illerin evvellerinde yaradılmış müsteqil dövletlerimizden ehemiyyetli derecede qedimdir. Mene ele gelir ki, mehz buna göre Prezident Vladimir Putin vizasız mekanın saxlanmasında tekid edir". ANS PRESS-in verdiyi xebere göre bunu Azerbaycanın Rusiyadakı sefiri Polad Bülbüloğlu "Rossiyskaya Qazeta"ya müsahibesinde deyib.

Sefir resmi Bakının postsovet mekanında miqrasiya axınlarının nizamlanmasının zeruriliyini şübhe altına almayacağını bildirib. Onun sözlerine göre, terefler arasında aparılan müzakireler zamanı defelerle cinayetler etmiş ve ya qanunla müeyyen edilmiş normaları pozmuş arzuedilmeyen şexslerin Rusiyaya gelişinin qarşısının alınması üçün melumat mübadilesi aparmaq meqsedile miqrasiya xidmetleri arasında birbaşa elaqelerin qurulması teklifi ireli sürülüb:
"Hesab edirem ki, sebeblerinin izahı olmadan bütün vetendaşlar baresinde ceza tecrübesini heyata keçirmemeye çalışmaq bizim ümumi marağımızdadır".

Sefir hakimiyyetin sert münasibetinin bu ve ya diger ölkenin gücünden xeber verdiyinin qeyd edib. P.Bülbüloğu bu kimi emellerin imice ziyan vurduğunu ve miqrantlar arasında cinayetkarlıq probleminin helline menfi tesir etdiyini de bildirib.

Onun sözlerine göre, azerbaycanlılar Rusiyaya, rusiyalılar Azerbaycana istisnasız olaraq öz ölkelerinin xarici pasportları ile sefer edirler. Bu qayda kifayet qeder çoxdan tetbiq edilib, insanlar bu qaydaya öyreşibler.
Sefir Rusiyanın vizaların tetbiqi haqqında qerar teklif edeceyi teqdirde, yeni rejimin teşkili üzre rusiyalı hemkarları ile birlikde işleyeceklerini de bildirib. O hemçinin bu mümkün deyişikliklerin her iki ölkenin arasında olan münasibetlere menfi tesir ede bilceyini de istisna etmeyib.


DOSTLARINLA PAYLAŞ:

oyunlar