Ombudsman hebsde olan Perviz Heşimov ile görüşüb
26 Noyabr 2013 Çərşənbə Axşamı 12:13
Elmira Süleymanova Perviz Heşimov ile görüş zamanı onun saxlanılma şeraiti ve veziyyeti ile tanış olub.
Azerbaycan Respublikasının İnsan Hüquqları üzre Müvekkili, Milli preventiv mexanizmin rehberi Elmira Süleymanova, Milli preventiv qrupun rehberi ve monitorinq qrupunun üzvü Milli Tehlükesizlik Nazirliyinin Müveqqeti Saxlama Yeri (MSY) ve İstintaq Tecridxanasına (İT) növbeti planlı baxış keçirib. Obudusmanın metbuat xidmetinden ANS PRESS-e verilen melumata göre, müessisede saxlanılan diger teqsirlendirilen şexslerle yanaşı, "Bizim Yol" qezetinin emekdaşı Perviz Heşimovla da görüşüb, onun saxlanılma şeraiti ve veziyyeti ile tanış olunub

Görüş zamanı P.Heşimov da saxlanma şeraiti ve qidalanmadan narazılıq etmeyib. Eyni zamanda o, ittiham olunduğu maddelerle razılaşmadığını, baresinde olan istintaqın süretlendirilmesi, ailesi ile görüş ve telefon danışıqları verilmesi, istediyi qezetlerle temin olunması ve Bakı istintaq tecridxanasına köçürülmesi ile bağlı Müvekkile müraiet edib
Onun senedleri ile tanışlıq zamanı Sebail rayon mehkemesinin onun baresinde seçilmiş hebs qetimkan tedbiri haqqında qerarında icranın MTN-nin MSY ve İT-ye hevale olunduğunun qeyd edildiyi müeyyen edilib. Hemçinin, MSY ve İT-nin hekimi ile söhbet zamanı P.Heşimovun müayine olunaraq onun arzusu ile elektrokardioqramının çıxarıldığı ve narahatlığa sebeb olmadığı bildirilib. Eyni zamanda onun saxlandığı müddetde vekilleri ile 20 defeden artıq tekbetek görüşler keçirdiyi müeyyen edilib.

Bundan başqa, P.Heşimovun tecridxanada ümumiyyetle her hansı aclıq aksiyası keçirmediyi, onun gündelik yemeyi qebul etdiyi melum olub.

Müvekkil görüşden sonra başçekmenin neticelerini ve P.Heşimovun qaldırdığı meseleleri Milli Tehlükesizlik naziri, İstintaq Baş İdaresinin reisi ve MSY ve İT-nin reisi ile ayrı-ayrılıqda müzakire etmiş, bezi meselelerin müsbet helli razılaşdırılıb.


DOSTLARINLA PAYLAŞ:

oyunlar