Nazim İbrahimov Rusiyadakı miqrantlardan danışıb
25 Noyabr 2013 Bazar Ertəsi 13:39
Komite sedri Nazim İbrahimov hesab edir ki, Rusiyada azerbaycanlı miqrantlara qarşı yol verilmiş hüquq pozuntuları ciddi araşdırılmalıdır.
Diasporla İş üzre Dövlet Komitesinin sedri Nazim İbrahimovun Rusiyada yaşayan azerbaycanlı miqrantların son durumundan danışıb.

Komite sedri APA-ya eksklüziv açıqlamasında deyib ki, Rusiyada yaşayan azerbaycanlı miqrantların qarşılaşdığı problemler olduqca narahatlıq doğurur, bu problemlerin helli istiqametinde Dövlet Komitesi öz selahiyyetleri çerçivesinde bütün zeruri tedbirleri heyata keçirir.

N. İbrahimov bildirib ki, Dövlet Komitesi mütemadi olaraq Azerbaycan diaspor teşkilatları ile elaqe saxlayır: “Hazırda qarşımızda duran prioritet vezifelerden biri Rusiyada yaşayan azerbaycanlıların hüquqi maariflendirilmesi işini tekmilleşdirmek ve Rusiyadakı Azerbaycan diaspor teşkilatlarının güclenmesine nail olmaqdır. Bu sahede de müeyyen planlarımız var. Yaranmış problemlerin hellini nezerde tutan bütün ideyalar, teklifler elbette ki, derinden öyrenilmeli, müzakire olunmalı ve hem Rusiyanın maraqlarına, hem de orada yaşayan miqrantların hüquq ve azadlıqlarına xelel getirmeyen hell modeli tapılmalıdır. Her bir ölke elbette ki, öz qanunlarını özü müeyyen edir ve bu qanunların icrasının temin olunması da onun suveren hüququdur. Lakin bu qanunların heyata keçirilmesi prosesinin miqrantların insan hüquq ve azadlıqlarının pozulması halları ile müşayiet edilmesi de yolverilmezdir. Teessüf ki, indiki situasiyada biz bu cür halları tez-tez müşahide edirik. Bu menada Azerbaycanın Rusiyadakı fövqelade ve selahiyyetli sefiri Polad Bülbüloğlunun Rusiya Federal Miqrasiya Xidmetinin direktoru Konstantin Romodanovskiyle görüşde söylediyi fikirleri bölüşürük”.

Komite sedri hesab edir ki, Rusiyada azerbaycanlı miqrantlara qarşı yol verilmiş hüquq pozuntuları ciddi araşdırılmalıdır: “Azerbaycanlılar haqqında menfi ictimai reyin formalaşdırılması cehdlerinin qarşısı alınmalıdır. Azerbaycanlılar bele münasibete layiq deyiller. Çünki Rusiyanın tarixinde, müasir dövrde iqtisadi, medeni ve ictimai-siyasi heyatında çox mühüm rol oynamış yüzlerle azerbaycanlının adını çekmek olar. Diger terefden, azerbaycanlılara qarşı tezyiqler hem de iki ölke arasında münasibetlerin ruhuna ziddir. Biz qarşılıqlı şekilde bütün meseleleri müzakire ede, problemleri birge aradan qaldıra bilerik. Bunun üçün her cür imkan var”.


DOSTLARINLA PAYLAŞ:

oyunlar