Moskvada yaşayan azerbaycanlılara xeberdarlıq edildi
04 Noyabr 2013 Bazar Ertəsi 13:05
Moskvanın merkezinde “Rus marşı" adı altında keçirilecek kütlevi yürüşde yüz minlerle insanın iştirakı gözlenilir.
Rusiyanın paytaxtı Moskvada yaşayan azerbaycanlılara xeberdarlıq edilib. Ümumrusiya Azerbaycan Konqresinin Moskva regional teşkilatının sedri İlqar Hacıyev bildirib ki, o Moskvada yaşayan soydaşlarımızın bu gün özlerini rus milletçilerinin qezebinden qorumalı olduğunu deyib. “Onlara insanların sıx toplaşdığı yerlerden uzaq durmaq barede meslehet verilib. Mümkün qeder ehtiyatlı olmaları tövsiyye edilib”.

Xeberdarlıq bu gün Rusiyada “Xalq birliyi günü” münasibetile Rusiyanın bütün şeherlerinde keçirilecek yürüş, aksiya ve konsertlerle bağlıdır. Moskvanın merkezinde “Rus marşı" adı altında keçirilecek kütlevi yürüşde yüz minlerle insanın iştirakı gözlenilir. “Xalq birliyi günü”nde her il öz aksiyasını keçiren müxtelif qruplar arasında bu il miqrantlar olmayacaq.

“Rusiya Miqrantlar Federasiyası” öz yürüşünü keçirmekden imtina edib. Miqrantlar Moskva sakini Yeqor Şerbakovun qetlinde Azerbaycan vetendaşı Orxan Zeynalovun şübheli bilinmesi ile elaqedar veziyyetin gergin olmasından dolayı öz yürüşlerini keçirmek istemeyibler.

“Rusiya Miqrantlar Federasiyası"nın prezidenti hökumet dairelerinden de yürüş günü miqrantların küçelere çıxmamasının tövsiye olunduğunu, bunun milliyyetçilerin zorakılığa yol vere bileceyi ile esaslandırıldığını bildirib. 


DOSTLARINLA PAYLAŞ:

oyunlar