İran Azerbaycan serhedinde gerginlik davam edir
19 Noyabr 2013 Çərşənbə Axşamı 13:22
Yanacaqdaşıyan yük avtomobillerinin sürücüleri İran terefine yüklerin daşınmasında müeyyen güzeşte gedeceyine ümid edirler.
İran Azerbaycan serhedinde gerginlik bu gün de davam edir. Ağır tonnajlı yük maşınları İran terefe buraxılmır, bu sebebden de ekser maşınlar yüklerinin yarısını boşaldaraq serhedi keçibler.

Artıq 3 gündür ki, İranın Azerbaycana mexsus avtomobillere 30 ton hecminde yükün teyin edilmesi ile başlanan gerginlik hazırkı vaxta kimi davam etmekdedir. "Avtomobiller qarşı terefe buraxılmır. Bu yük avtomobillerinin ekseriyyeti yanacaq, elece de mavi qazla yüklüdür ve bunların yüklerinin diger avtomobillere boşaldılması mümkün deyil".

Baxmayaraq ki, seher saatlarında tikinti materialları, erzaq ile yüklü bezi avtomobiller öz yüklerini 30 tona qeder endirerek qarşı terefe keçe bildiler, lakin yanacaq daşıyan yük avtomobillerinin sürücüleri ise hele de İran terefine yüklerin daşınmasında müeyyen güzeşte gedeceyine ümid edirler. Bütün bunlara baxmayaraq, seher saatlarında İrana mexsus yük avtomobilleri texmile 40 tona yaxın yükle maneesiz olaraq Azerbaycana keçdiler. Heleki gerginlik serhed keçid menteqesinde davam etmekdedir. 



DOSTLARINLA PAYLAŞ:

oyunlar