Hamburqda Azerbaycan gecesi keçirilecek
04 Dekabr 2013 Çərşənbə 17:23
Heyder Eliyev Fondunun desteyi ile keçirilecek gecede Siemens qardaşlarının Azerbaycandakı fealiyyetini eks etdiren fotoşekiler nümayiş etdirilecek.
Heyder Eliyev Fondunun desteyi ile Hamburq şeherinde Azerbaycan gecesi keçirilecek. ANS PRESS-in AzerTAc-a isinaden verdiyi melumata göre, Heyder eliyev Fondu Azerbaycan medeniyyetinin dünyada tanıdılması istiqametinde layihelerini davam etdirir.Növbeti tedbirin Almaniyanın Hamburq şeherinde keçirilmesi nezerde tutulur.

Fondun ve Azerbaycanın Almaniyadakı sefirliyinin desteyi ile dekabrın 5-de Avropanın en böyük liman şeherlerinden biri olan ve “Dünyaya açılan şeher” kimi tanınan qedim Hamburqda Azerbaycan gecesi keçirilecek.Hamburqun tarixi Börsensaal zalında teşkil olunacaq gecede resm ve foto sergileri ve bu işlerin fotoproeksiyaları teqdim edilecek.

Stendlerden birinde ölkemizde Almaniya mövzusunda enenevi keçirilen “Almaniya bir ressamın gözü ile” sergi-müsabiqelerinde qalib gelmiş istedadlı genclerin rengkarlıq işleri nümayiş etdirilecekdir. Almaniyada heç vaxt olmayan genc ressamların bu ölke haqqında yaradıcı texeyyülle çekdikleri eserlerin teqdimatı bundan evvel Ştutqart ve Köln şeherlerinde de keçirilib.

Tedbirde nümayiş olunacaq diger stendde ise XIX esrden başlayaraq Azerbaycanda yaşayan almanların heyatını eks etdiren fotolar sergilenecek. Fotoşekillerde vaxtile Avropada en böyük ve müasir miseriden zavodu Gedebeyde inşa etdiren Siemens qardaşları ve onların minlerle hemveteninin Azerbaycandakı fealiyyeti ve yaşam terzi eks olunur.

Azerbaycan gecesinde virtuoz caz ifaçısı İsfar Sarabskinin konsert proqramı da olacaq.


DOSTLARINLA PAYLAŞ:

oyunlar