Fransada Azerbaycan filmi nümayiş olundu
30 Noyabr 2013 Şənbə 11:16
Ucaldılan ultramüasir binalar ölkenin süretli inkişafının göstericisidir.
Fransanın meşhur “TV5 MONDE” televiziya kanalında Azerbaycandan behs eden film nümayiş olunub. Medeniyyet Nazirliyinin metbuat xidmetinden ANS PRESS-e istinaden melumata göre, Azerbaycan aşıq senetinden behs eden "Azerbaycan aşığı" adlı filmin evvelinde paytaxt Bakı haqqında melumat verilir.

Filmde bildirilir ki, bu şeher esrlerden beri müxtelif medeniyyetlerin qovuşduğu mekandır. Bakıda son iyirmi ilde neft gelirleri hesabına ucaldılan ultramüasir binalar ölkenin süretli inkişafının göstericisidir. Hemçinin diqqete çatdırılır ki, bu zengin neft ölkesi süretle müasirleşir ve Avropaya inteqrasiya edir.

Azerbaycan aşıq senetinin bütün inceliklerine toxunan fransalı çekiliş qrupu vurğulayır ki, burada aşıqlar öz mahnılarında mehebbet ve qehremanlığı terennüm edirler. Qafqazın bu qedim torpağında esrlerden beri nesilden-nesle keçen bu senetin nümayendelerine xüsusi hörmet beslenilir ve onlar tez-tez el şenliklerinde iştirak edirler.

Filmde, hemçinin Azerbaycanın erazisi, ehalisi ve müsteqillik tarixi barede de etraflı melumat verilir. Bildirilir ki, hazırda Azerbaycanda intellektual düşünceye malik müasir genc nesil yetişmekdedir. Azerbaycanlı gencler Avropaya inteqrasiya etmekle yanaşı, bu ölkenin milli adet ve enenelerini de unutmurlar. Onlar öz soy-köklerine derinden bağlıdırlar ve vetenlerini çox sevirler.

Azerbaycan erazisini qarış-qarış gezib çekilişler aparan fransalı çekiliş qrupu ucqar dağ rayonlarında yaşayan ağsaqqallarla, ağbirçek nenelerle söhbet ederek, onların bu yaşda bele gümrah ve sağlam qalmalarının sirlerinden danışırlar. Hemçinin çekiliş qrupunun üzvlerine Ermenistan-Azerbaycan, Dağlıq Qarabağ münaqişesinin sebebleri ve ağır neticeleri barede melumat verilir.

Ümumilikde ise 52 deqiqelik filmde Azerbaycanımızın gözel tebieti, müasirliyi, günden-güne gözelleşmesi ve inkişafı barede dolğun melumatlar öz eksini tapır, paytaxt Bakının Avropanın en gözel ve müasir şeherlerinden biri olduğu vurğulanır.


DOSTLARINLA PAYLAŞ:

oyunlar