Fikret Sadıqov Andrey Ruzinskinin beyanatını şerh etdi
04 Noyabr 2013 Bazar Ertəsi 13:04
Rusiyalı komandir siyasi beyanatlar vermek evezine herbi-sıra hazırlığı ile meşğul olmalıdır.
"Heyat ve tecrübe gösterir ki, herbi qulluqçular özlerinin birbaşa öhdelikleri ile meşğul olmadıqda, hemişe fors-major veziyyetler yaranır". ANS PRESS-in melumatına göre, bu sözleri Trende açıqlamasında politoloq Fikret Sadıqov bildirib.

RF SQ-nin Cenub Herbi Dairesinin 102-ci herbi bazasının komandiri, polkovnik Andrey Ruzinskinin beyanatını şerh eden Fikret Sadıqov bu Azerbaycanla Rusiya arasındakı münasibetlerin indiki formatına uyğun olmadığını deyib:

"Men bu polkovnikin hansı psixoloji ve fiziki durumda olduğunu bilmirem, amma onun bu kobud beyanatı, elbette, ne Rusiya ve Azerbaycanın ikiterefli elaqelerinin formatına, ne de baş veren hadiselerin mentiqine uyğun gelir".

Politoloqun sözlerine göre, Azerbaycan Ermenistana qarşı hansısa herbi aksiya ve emeliyyat aparmağa hazırlaşdığını heç vaxt beyan etmeyib ve söhbet Azerbaycanın ayrılmaz terkib hissesi, bütün nüfuzlu beynelxalq teşkilatlar, lider dövletler, dövlet başçıları terefinden tanınan Dağlıq Qarabağın azad olunmasından gedir.

Sadıqov deyib ki, rusiyalı komandir bele beyanatlar vermek evezine daha çox herbi-sıra hazırlığı ile meşğul olmalıdır ve Dağlıq Qarabağ münaqişesinin nizamlanması meselesinde siyasi savadsızlığı aradan qaldırmaq lazımdır.

102-ci herbi bazanın nezaret zonasında herbi-siyasi veziyyet qeyri-sabit olaraq qalır ve Ermenistan-Azerbaycan münaqişesinde qarşıdurmanın eskalasiyasının mümkünlüyü ile bağlı bir sıra stabilliyi pozan amillerin mövcudluğu ile seciyyelenir. Trend-in Ermenistan KİV-ne istinaden verdiyi melumata göre, bunu Rusiya Federasiyası (RF) Herbi Qüvvelerinin Cenub Herbi Dairesinin 102-ci herbi bazasının komandiri, polkovnik Andrey Ruzinski deyib.

Ruzinskinin sözlerine göre, Dağlıq Qarabağda herbi emeliyyatlar başlayarsa, RF-nin Ermenistandakı bazası Kollektiv Tehlükesizlik Müqavilesi Teşkilatı çerçivesinde Rusiyanın üzerine götürdüyü öhdeliklere uyğun olaraq herbi münaqişeye qoşula biler.

Rusiyanın Ermenistandakı herbi bazası 1994-cü il sentyabrın 1-de formalaşdırılıb. Onun terkibine 3624-cü aviasiya bazası ve 988-ci zenit raket alayı daxil olub. 2001-ci ilde bu hisseler MDB ölkelerinin Birleşdirilmiş Hava Hücumundan Müdafie Sisteminde döyüş növbesinde yerini tutub, bazanın özü ise Rusiya Federasiyası ve Ermenistan qoşunlarının birleşdirilmiş qruplaşmasının terkibine daxil olub.


DOSTLARINLA PAYLAŞ:

oyunlar