Ermenistan işğal etdiyi iki rayonu azad edir
28 Noyabr 2013 Cümə Axşamı 15:21
"Sabah" qezeti ehmed Davudotlunun ABŞ resmileri ve Putinle teması barede sensasion yazı derc edib. Ermenistan işğal etdiyi iki rayonu azad edir.
Türkiye xarici işler naziri ehmed Davudotlunun Türkiye-Ermenistan elaqelerine bağlı "Bezi yaradıcı fikirler, yeni düşüncelerle bunu inkişaf etdirmeye, mesafe almağa çalışırıq" mesajının detalları baresinde "Sabah" qezetinde yazı derc edilib. Melumatda deyilir ki, Davudoğlunun ABŞ temasları ve Türkiye baş naziri erdoğanın Putinle görüşünde de gündeme gelen Qafqazda sülh yaradılması üçün yeni yol xeritesi hazırlanıb. Ermenistan hökumeti Azerbaycan ile arasında xroniki bir problem olan Dağlıq Qarabağdakı iki rayonundan çekilmeyi şifahi olaraq qebul edib. Türkiye ise Ermenistandan resmi açıqlama vermesini isteyib. Ermenistan hökümeti Azerbaycanın işğal olunmuş rayonlarından çekileceyini açıqlayacağı teqdirde Davudoğlu 12 dekabrda Qara Deniz İqtisadi emekdaşlıq toplantısı üçün İrevana gedecek.

Diplomatik qaynaqlardan verilen melumata göre, Azerbaycanın zengin enerji qaynaqları ile böyük inkişaf içinde olduğu halda Ermenistan eksine her keçen gün iqtisadi gücünü itirir. Münaqişenin helli üçün atılan addım, yeni Ermenistan hökümetinin işğal olunmuş yeddi rayonun ikisinden el çekmesi sonda Azerbaycan - Türkiye ile elaqeleri korlaya biler.

Qeyd edek ki, terefler 2010-cu ilde münaqişenin helli ile bağlı prinsipial olaraq razılaşıb. Ancaq Ermenistan 1992-ci ilden bu yana elinde tutduğu Kelbecer ve Laçın rayonlarından 10 il erzinde çekileceyini bildirib, Azerbaycan terefi ise bir ilde müddete razıllıq verib. Sonda İrevan müddeti yeddi ile endirib, Azerbaycan ise müddeti üç ile çıxarıb.


DOSTLARINLA PAYLAŞ:

oyunlar