Dünyada aclıq başlayacaq
31 Mart 2014 Bazar Ertəsi 23:41
BMT-nin qlobal iqlim deyişiklikleri ile bağlı hazırladığı hesabatı şok effekt yaradıb.
BMT-nin qlobal iqlim deyişiklikleri ile bağlı hazırladığı hesabatı şok effekt yaradıb.

ANS PRESS-in melumatına göre, İqlim Deyişikliyi üzre Hökumetlerarası Ekspertler Qrupunun Yaponiyada keçirilen iclasında teqdim olunan senedde gösterilir ki, iqlim deyişikliyi elmi cehetden sübut olunub.

Senedde iqlim deyişikliyinin artıq bütün qitelerde, dünya okeanındakı ekosistemlere tesir gösterdiyi gösterilir. Hemçinin insanların yaşayışında da iqlim deyişikliyi sözünü deyir.

Bele ki, havanın temperaturunun 2 selsi artması halında, unikal ekosistemler, meselen Arktikada deniz buzu, yaxud daha isti denizlerde mercan rifleri ciddi tehlükeye uğraya biler. Hemçinin temperaturun artması okeanların oksidleşmesine sebeb olacaq ki, bu ise mercanlar ve balıqlar üçün tehlüke yaradır.

İqlimin deyişmesi hemçinin insanların yaşayış terzine ciddi tesir ede biler.

en esas problemlerden biri erzaq tehlükesizliyi ola biler. Bezi proqnozlara göre, 2050-ci ilde qarğıdalı, düyü ve buğda mehsullarının 25 faizedek azalacağı gözlenilir.

2050-ci ilden sonra Yer üzünde ehalinin sayının 9 milyarda çatacağı halda, taxıl mehsullarının bundan da çox azalacağı ehtimal olunur.

Bir çox balıq növleri şimal sularına köçecek, bu ise tropik regionların sakinlerinin erzaq tehlükesizliyinde eksini tapacaq.

Bir çox yaşayış regionlarında seller intensivleşecek, isti havalar ölüm hallarının sayı artıracaq.

İqlim deyişikliyinden esasen yoxsul ölkeler zerer çekecek, lakin daşqınlar ve quraqlıq riskinin artması sebebinden inkişaf etmiş ölkelerde ciddi ziyan görecek.


DOSTLARINLA PAYLAŞ:

oyunlar