Dünya Xocalını tanıdır layihesine start verildi
14 Fevral 2014 Cümə 03:04
Dünya Xocalını tanıdır layihesi araşdırma ve öyrenme terzinde reallaşdırılan bir bilik müsabiqesi olaraq keçirilir.
Türkiyenin İzmir şeherinde yerleşen Azerbaycan Dialoq ve Qardaşlıq Derneyinin teşkilatçılığı ile “Dünya Xocalını tanıdır” adlı layiheye start verilib.

“Dünya Xocalını tanıdır, sen de tanıt” devzi ile baş tutan layihenin meqsedi qetliamın 22-ci ildönümünde ermeniler terefinden 613 Azerbaycan vetendaşının amansızcasına qetl edildiyi, 487 neferin yaralandığı, 1275 neferin esir alındığı insanlığa yaraşmayan facie haqqında ferqli medeniyyetlerden olan ecnebi telebelerin daha yaxından bilgilendirilmesidir.

“Dünya Xocalını tanıdır” layihesi araşdırma ve öyrenme terzinde reallaşdırılan bir bilik müsabiqesi olaraq keçirilir.

Layihe çerçivesinde ecnebi telebelerin Xocalını anladacaq şekilde yazılmış layiheleri qebul edilecek. Bele ki, gönderilen layihelerden 10 en yaxşısı seçilecek. Seçilen layiheler müelliflerinin her birine planşet teqdim edilecek.

Layihede iştirak etmek isteyen ecnebi telebeler www.dunyahocaliyianlatiyor.com/az ünvanlı saytda “layihe yükle” bölmesinden istifade ederek layihelerini göndere bilerler. Layihelerin seçim turu fevralın 23-de İzmirin Bayraqlı, Anadolu prospekti 40-da Tepeqüle Konqres ve Medeniyyet Merkezinde keçirilecek. Gönderilen layihelerden en yaxşı 10 layihe müellifi mükafatlandırılacaq.

Lahiyenin tanıtımı üçün sosial şebekelerde https://www.facebook.com/dunyahocaliyianlatiyor ,http://www.twitter.com/HocaliyiAnlat, ve www.dunyahocaliyianlatiyor.com/az,sehifesi açılıb. Burada Xocalı haqqında görüntüler, meqaleler, videolar, paylaşılaraq geniş bir şekilde eks olunub.


DOSTLARINLA PAYLAŞ:

oyunlar