Casus siyahısı gündemi qarışdırdı
13 Fevral 2014 Cümə Axşamı 18:44
Mehman Aliyev ve Çingiz Qenizadeden ferqli münasibet.
Jurnalist Xedice İsmayıl terefinden ABŞ-a ötürüldüyü iddia olunan siyahı ölkenin siyasi gündemini qarışdırıb. Adları hakimiyyete işlemekde ittiham olunan tanınmış içtimai-siyasi şexsler bir-birinin ardınca açıqlama vererek, barelerinde deyilenleri tekzib edir ve ya Xedice İsmayılın bu addımını esassız sayır.

ANS PRESS adları siyahıda çekilen millet vekili, hüquq müdafieçisi Çingiz Qenizade ve "Turan" Agentliyinin rehberi Mehman eliyevden münasibet öyrenib.

Mehman eliyev Xedice İsmayılın açıqlamasını esas getirerek, sözügeden siyahını ciddiye almağın düzgün olmadığını bildirdi: "ABŞ Senatı aparatının nümayendeleri ile görüşde RATİ-nin rehberi Emin Hüseynov da iştirak edib. Ondan bu barede soruşdum. Mene bildirdi ki, hemin görüşde heç bir siyahı teqdim olunmayıb. Qaldı ki, menim baremde yazılanlara, bunların heç bir esası yoxdur. “Mene Milli Tehlükesizlik Nazirliyinin Analitik İdaresinin reisi vezifesi ve general rütbesi teklif ounub. Bu Heyder eliyevin hakimiyyeti vaxti olub. Bunun fonunda menim MTN-e işlediyimi demek gülüncdür. eger men bu vezifeden imtina etmişemse, gedib her hansı bir kese işleyeceyem? Mene çox vezifeler teklif olunub. Hele bunların birini size dedim. Daim müsteqil olmaq istemişem, heç kimden asılı olmaq istememişem. "Turan"ın fealiyyetinde de bunu görmek olar ki, hakimiyyete münasibetimiz necedir".

Millet vekili Çingiz Qenizadenin ise bu meseleye münasibeti çox sert oldu: "Xedice İsmayılla xeyli vaxtdır danışmıram. "Azadlıq" radiosunun qonağı olanda bu adam hemişe müsahiblerini tehqir edir, özünü üstün göstermeye çalışırdı. Radikal müxalifetçi mövqeyi gösterirdi. Xedice İsmayılın bu cür münasibeti fonunda "Azadlıq" radiosuna 7-8 ildir ki, ara vermeli olmuşam. Ö, özünden razı adamdır ve özünü hamıdan üstün sayır. Siyahı ile tanış olmuşam. Görünür, Azerbaycanın içtimai siyasi heyatında müsbet ve ya menfi fealiyyetleri ile tanınan şexslerin paxıllığını çekdiyinden onların adını hemin siyahıya salıb. Şexsen özümle bağlı deye bilerem ki, meni yanlış teqdim edib. Gerek ora yazaydı ki, hüquq-müdafieçileri ile hakimiyyet arasında vasiteçilik edir. Yoxsa edliyye Nazirliyi ve Semed Seyidovun adını çekıb, inandırıcı nese alındıra bilmeyıb.

Şexsen bu fikirdeyem ki, hüquq müdafieçisi biteref ve hemişe barışdırıcı mövqede olmalıdır. Hakimiyyetle hemişe bir masa etrafında eyleşib problemleri hell etmelidir. eger kiminse problemi varsa ve haqsızlıqla üzleşibse, biz onun problemlerini hell etmeliyik. eger bunun adı satqınçılıqdırsa, onda öz ölkesini xaricilerin yanında lekelemek ve onlara siyahı ötürmeyin adı nedir?


DOSTLARINLA PAYLAŞ:

oyunlar