Azerbaycanla Avropa Birliyi arasında viza sadeleşdirilmesi haqqında anlaşma imzalanacaq
28 Noyabr 2013 Cümə Axşamı 16:59
Azerbaycanla Avropa Birliyi arasında viza sadeleşdirilmesi haqqında anlaşma imzalanacaq. Bununla viza haqları 60 avrodan 30 avroyadek endirilecek.
“Noyabrın 29-da Vilnüsde prezident İlham eliyevin de iştirak edeceyi sammitde Azerbaycanla Avropa Birliyi arasında viza sadeleşdirilmesi ve readmissiya haqqında anlaşma imzalanacaq”.

ANS PRESS-in verdiyi melumata göre, bunu hazırda Litva paytaxtında olan İqtisadi ve Sosial İnkişaf Merkezinin rehberi Vüqar Bayramlı “Facebook” sehifesinde yazıb. Onun sözlerine göre bu anlaşma Azerbaycan vetendaşlarına Şengen vizasını daha sade şertlerle almaq imkanı verecek. Eyni zamanda viza haqları 60 avrodan 30 avroyadek endirilecek. Senedlerin ve vizanın verilmesi üçün teleb edilen günlerin sayı da azalacaq. Azerbaycan vetendaşları bu anlaşmadan sonra 5 iledek Şengen vizası almaq hüququna malik olacaq. Müeyyen kateqoriya, o cümleden dövlet qulluqçuları üçün Avropaya vizasız seyahet imkanları verilecek”.

Xatırladaq ki, readmissiya sazişi - her hansı bir dövletin erazisinde qeyri-qanuni veziyyetde olan ecnebinin öz menşe ölkesine ve ya tranzit ölke kimi istifade etdiyi ölkeye qaytarılması proseduralarını müeyyenleşdiren razılaşmanın imzalanmasıdır. 


DOSTLARINLA PAYLAŞ:

oyunlar