Azerbaycanın geleceyi qazla bağlıdır
28 Dekabr 2013 Şənbə 17:57
Azerbaycanın geleceyi qazla bağlıdır. ARDNŞ prezidenti Gürcüstan, Türkiye, Rumıniya ve İsveçrede heyata keçirilen layiheler barede de danışıb.
Azerbaycan iqtisadiyyatının geleceyi qaz sektoru ile bağlıdır. «APA-Economics»in melumatına göre, bunu Azerbaycan Dövlet Neft Şirketinin (ARDNŞ) prezidenti Rövneq Abdullayev 2013-cü ilin yekunları ile bağlı bu gün keçirilen tedbirde bildirib: «Azerbaycanın geleceyi qazla bağlıdır ve ölkedeki qaz infrastrukturunu inkişaf etdirmeliyik».

Onun sözlerine göre, bu gün ARDNŞ Xezer denizindeki «Babek» ve «Asiman» qaz yataqlarına satış üçün terefdaş axtarır: «Bu terefdaşlar tapılacaq. Bu terefdaşlar tapılmasa, bu qaz anbarlarının ehemiyyeti olmaz».

ARDNŞ prezidenti Gürcüstan, Türkiye, Rumıniya ve İsveçrede heyata keçirilen layiheler barede de danışıb. Türkiyede iki ilden sonra zavodun «Star» neft emalı zavodunun tikintisinin yekunlaşacağını vurğulayan şirket rehberi ARDNŞ-in Gürcüstanda en böyük investor olduğunu qeyd edib.

«Gelen il Rumıniyada yanacaqdoldurma menteqelerinin sayını artıracağıq. İsveçrede aldığımız yanacaqdoldurma menteqelerinin rebrendinqini ise artıq yekunlaşdırmışıq. Meqsedimiz ölkemizin adını daha da yükseklere qaldırmaqdır», - R.Abdullayev bildirib.


DOSTLARINLA PAYLAŞ:

oyunlar