Azerbaycanə gelen ecnebiler dilimizi bilirler?
26 Oktyabr 2013 Şənbə 01:04
Eurovision mahnı musabiqesinden sonra ise şeherin merkezinde gezerek, şekil çekdiren ecnebilerle qarşılaşmaq indi adi hala çevrilib.
Son zamanlar Azerbaycana turist axını çoxalıb. "Eurovision" mahnı musabiqesinden sonra ise şeherin merkezinde gezerek, şekil çekdiren ecnebilerle qarşılaşmaq indi adi hala çevrilib. Göresen paytaxtımıza gelen ecnebi vetendaşlar bizim dilimizi bilirlermi ve ya hansı seviyyede bilirler? eger bilmirlerse bes onlar bizimle hansı dilde anlaşılırlar?

Bu suallara cavab tapmaq üçün biz paytaxtın merkezinde qarşımıza çıxan ecnebilerle sorğu apardıq. Netice ise ürekaçan olmadı. Yaxınlaşdığımız bir neçe ecnebinin Azerbaycan dilini bilmediklerinin şahidi olduq. Azerbaycan dilini bilirsiz sualımıza ise müxtelif mezmunlu cavablar aldıq.

Ölkemize gelen ecnebilerin dilimizi bilmemesine paytaxt sakinlerinin de münasibeti müsbet olmadı. Nezere alsaq ki, bizler xarici ölkelere getdikde, ecnebi dilde en azı salamlaşmağı öyrenirik ve ya beynelxalq dil olan ingilis dilinin sayesinde çulumuzu sudan çıxara bilirik.

İnanaq ki, ölkemize teşrif buyuran xariciler de Azerbaycana gelmemişden evvel en azından bizim dilde hal ehval tutmağı öyrenerler.




DOSTLARINLA PAYLAŞ:

oyunlar