Azerbaycan Qafqazın Avropası adlandırıldı
03 Dekabr 2013 Çərşənbə Axşamı 12:50
Azerbaycan Qafqazın Avropası adlandırıldı. Argentinadakı “La Nacion” qezetinde Azerbaycanla bağlı meqale derc olunub.
Üçüncü Bakı Beynexalq Forumunda iştirak etmek üçün Azerbaycanda seferde olmuş “GF-Communications” media şirketinin direktoru Diego Velazquezin Latın Amerikasında geniş oxucu kütlesine malik Argentinanın nüfuzlu “La Nacion” qezetinde “Azerbaycan – Qafqazın Avropası” adlı yazısı derc olunub.

Azerbaycanın Argentinadakı sefirliyinden ANS PRESS-e verilen melumata göre, seferinin teessüratlarını bölüşen müellif, süretle inkişaf eden iqtisadiyyata malik Azerbaycanın 2005-ci ilden etibaren dünya üzre en yüksek inkişaf göstericisi elde etdiyini bildirir. Bakının heyretamiz arxitekturaya malik olduğu, şeherin qedimilikle müasirliyin tezadını özünde eks etdirdiyini, gece vaxtı mükemmel işıqlandırmanın şeherin medeni irsinin daha da gözelleşdirdiyini qeyd edir.

Müellif, Bakının qedim tarixi abideleri, zengin sosial-medeni heyatı, çoxmedeniyyetli xüsusiyyeti, habele Azerbaycanın rengareng metbexi haqda danışır.

“ehalinin rifahı olduqca yüksek seviyyede olduğundan, ölkeni Qafqazın Avropası adlandırırlar” - deyen müellif vacib meqamlardan birinin de ölkenin tehlükesiz olduğunu diqqete çatdırır.

Sefer vaxtı Naxçıvana da getdiyini, Azerbaycanın merhum prezidenti Heyder eliyevin burada doğulduğunu bildiren müellif, Naxçıvanın füsunkar menzeresi, müalice merkezi olaraq dünyada evezi olmayan Duzdağ mağarası, Mömine Xatun türbesi ve diger deyerli medeni irs nümunelerinden behs edir, ölkedeki her bir abidenin tarixin müxtelif merhelelerinde Azerbaycanın iştirak etdiyi geosiyasi mübarizeler haqda öyrenmeye imkan verdiyini qeyd edir.

“Ölke ehalisinin, elelxüsus genc nesilin böyük dövlet olmaq uğrundakı fealiyyeti ve qetiyyeti xüsusile qeyd olunmalıdır. Burada bütün işlerin mümkün olan en yaxşı şekilde heyata keçirilmesi üçün müstesna diqqet ve çalışqanlıq gösterilir. Semimi şekilde deye bilerem ki, Azerbaycanla, bu Odlar Yurdu ile tanış olmaq son derece gözeldir”, deye müellif yazısını tamamlayır.


DOSTLARINLA PAYLAŞ:

oyunlar