Afet Telmanqızı qardaşı arvadının ölümünden danışdı
26 Oktyabr 2013 Şənbə 12:48
Teleaparıcı Afet Telmanqızı: Qardaşım arvadı sırf hekim sehlenkarlığı ucbatındaş öldü.
Teleaparıcı Afet Telmanqızı qardaşı Anar Ceferovun heyat yoldaşı Pervine Hüseynovanın dünyasını deyişmesile bağlı danışıb. A.Telmanqızı ANS PRESS-e açıqlamasında hadisenin sırf hekim sehlenkarlığı ucbatındaş baş verdiyini deyib.

“Bu sırf hekim sehlenkarlığıdır. Hamımız bilirik ki, qeyseriyye emeliyyatı en sade emeliyyatdır. Lakin hekimler özbaşınalıq ve sehlenkarlıq edibler. Biz bununla bağlı prokurorluğa ve Sehiyye Nazirliyine şikayet edeceyik. Bu gün Pervineni defn etdik. İnanıram ki, Allah ve Azerbaycan qanunu günahkar hekimi cezalandıracaq”, - deye A.Telmanqızı bildirib.

Qeyd edek ki, 26 yaşlı genc qadın Sumqayıtda 1 saylı doğum evinin hekimlerinin sehvine göre, ölümcül halda bir hefte evvel Mirqasımov adına Respublika Klinik Xestexanasına getirilib. Lakin qadın bu gün xestexanada dünyasını deyişib.

Xatırladaq ki, hemin vaxt xeberi metbuata Pervane Hüseynovanın dayısı qızı, ANS-in keçmiş aparıcıs Mehseti Şerif vermişdi: “10 gün evvel dayımın qızı Sumqayıtda sezeryanla doğum etdi. Doğumdan sonra qefilden veziyyeti pisleşdi. Qan faizi 31-e düşdü. Hekimler dedi ki, tecili qan lazımdır. emeliyyatda çox qan itirib.Qan verilse de, xestenin bedeni hemin qanı götürmedi. Tezyiq daha da yükseye qalxdı ve o, komaya düşdü. Sonra “savadlı” hekimlerimiz dedi ki, medealtı vezinde problem var, bir sürü derman aldırdılar. Amma getdikce xestenin veziyyeti pisleşdi. Bu defe de hepatit b diaqnozu qoydular. İki günde bununla meşğul oldular ve bu diaqnoz da yalan çıxdı. Veziyyet o yere çatdı ki, artıq dayımqızı ölümcül hala geldi. Hetta ambulansa da mindirlmeye icaze verilmedi. Sehiyye Nazirliyine şikayetden sonra helikopterle Respublika Xestexanasına getirildi. Orada melum oldu ki, qızın iki böyreyi de işlemir ve zeherlenme gedir. Beden de şişib ve göyerib. 3 gündür ki, dializ edirler amma böyrek açılmır. Bu gün yeniden emeliyyat olundu ve melum oldu ki, bizim üzdeniraq hekimlerimiz doğum zaman “sonluq, cift” deyilen şeyi götürmeyibler ve qızın içinde qalıb, qan zeherlenib. Hazırda emeliyyat qurtarsa da, hele de böyrekler öz fealiyyetini berpa etmeyib. Ümid edirem ki, dayım qızı sağalacaq ve öz yeni doğulmuş körpesini qucağına alacaq. İnsallah, o hekimlerinde cezası veriler”.

Lakin teessüf ki, bu ümid doğrulmamış, Pervane Hüseynova heyatını itirdi.

Allah rehmet elesin!


DOSTLARINLA PAYLAŞ:

oyunlar