Afet Telmanqızı prezidente müraciet etdi
29 Oktyabr 2013 Çərşənbə Axşamı 13:44
Teleaparıcı Afet Telmanqızı: Ölkemizdeki savadsız hekimler reqemlere sığmayacaq qeder insanların ezrayılına dönüb.
ANS telekanalının jurnalisti Afet Telmanqızı hekimlerin sehlenkarlığı ucbatından dünyasını deyişen qardaşı arvadı ile bağlı Azerbaycan Respublikasının Prezidenti İlham eliyeve müraciet edib.

ANS PRESS jurnalistin müracietinin nüsxesini teqdim edir:

Müracietin metnini olduğu kimi size teqdim edirik:

“Hörmetli Prezident!

Size başıma getirilen facie ile bağlı müraciet edirem. Hekim mesuliyyetsizliyi, savadsızlığı qardaşımın ailesini dağıtdı, 14 günlük körpeni anasız qoydu. Neçe-neçe insanı gözüyaşlı qoydu. Bu ise hekimlerin ilk cinayeti deyil. Yüzlerle, belke de minlerle aile hekim savadsızlığının qurbanı olub. Ölkemizdeki savadsız hekimler reqemlere sığmayacaq qeder insanların ezrayılına dönüb. Artıq neçe gündür ki, KİV-de qardaşımın heyat yoldaşı 26 yaşlı Pervine Hüseynovanın Sumqayıt şeherinde yerleşen 1 saylı doğum evinin hekimleri terefinden öldürüldüyü barede xeberler derc olunur. Bu xestexananın hekimleri oktyabrın 4-ü heç bir tibbi gösteriş olmadan sebebsiz yere xeste üzerinde qeyseriyye emeliyyatı heyata keçiribler. emeliyyatdan sonra xestenin veziyyeti ağırlaşıb. Belece xesteni 5 gün ağır veziyyetde xestexanada saxlayan hekimler xestenin yaxınlarına “biz ne baş verdiyini bilmirik” demekle işlerini bitmiş bildiler.

Nehayet xesteni ağır veziyyetde Bakıya Mirqasımov adına Respublika Xestexanasına getirdik. Burda müayine zamanı bize dediler ki,emeliyyat zamanı xeste çoxlu qan itirib. Xestenin bedeninde cift qalığı qalıb ve bu da bedende zeherlenmenin yaranmasına sebeb olub. Bu xestexanada da hekimler xestemizin heyatını xilas ede bilmediler. Xeste üzerinde vaxtında tibbi müayine aparmadılar. Xahiş edirem bu işi nezaretinize götüresiniz. Bir ananın ölümüne sebeb olanlar, bir körpeni anasız qoyanlar cezalandırılsın, hekim adından mehrum edilsin”.



DOSTLARINLA PAYLAŞ:

oyunlar