ABŞ-da Green Card leğv oluna biler
26 Noyabr 2013 Çərşənbə Axşamı 11:53
Fırıldaq ve deleduzluq halları ile bağlı Green Card viza lotereyasının dayandırılmasını planlaşdırılır.
Amerika Birleşmiş Ştatlarına mühaciret etmek imkanı veren “Çeşidlilik” vizası leğv oluna biler. ANS PRESS-in Vaşinqtondakı xüsusi müxbirinin verdiyi melumata göre, immiqrasiya barede qanun layihesi bu viza növü ile bağlı yer alan çoxsaylı fırıldaq ve deleduzluq halları ile bağlı viza lotereyasının dayandırılmasını nezerde tutur.

Bele ki, ABŞ departamenti her il dünyada 55 min adama “yaşıl kart” kimi tanınan çeşidlilk vizası verir. Bu viza ABŞ-a mühaciret etmek ve bu ölkenin daimi sakini olmaq imkanı verir. Tamamile pulsuz olan lotereya qalibleri püşkatma yolu ile seçilirler. Bununla bele, her il dünyanın müxtelif ölkelerinde, o cümleden Azerbaycanda da fırıldaqçı dellarlar tapılır ki, “yaşıl kart” düzeltmek adı ile adamları aldadırlar. Deleduzluq internetle ve ya şexsen edile bilir. Amma bütün hallarda fırıldaqçılar öz qurbanlarının pul ödemelerini isteyirler.

Qeyd edek ki, yanılmamağın sade prinsipleri var. eger siz viza üçün müraciet etmemisizse, qalib gele bilmezsiz. eger müraciet etmisizse, neticeni şexsen özünüz resmi internet sehifesinde yoxlamalısız.

Viza fırıldağının bir növü de saxta ad ve ünvanlarla viza üçün müraciet edib, sonra onu vetendaşlara satmaqdır. Lakin bu cür fırıldaq vizalar ABŞ-ın giriş menteqelerinde dövlet serhedçileri terefinden aşkarlanır.

“ABŞ vizası Amerikaya daxil olmaq üçün zemanet vermir. ABŞ vizası yalnız giriş menteqesine müraciet imkanı verir. Biz senedlerin dürüst olduğuna emin olduqdan sonra, qerar veririk. Odur ki, ölkeye buraxıb-buraxmamaq serhedçilerin çiyinleri üzerine düşür”, - deye ABŞ Serhed Qoşunlarının nümayendesi Robert Hant bildirib.

Onun sözlerine göre, viza almaq isteyen şexsler diqqetli olmalıdırlar: “Adeten ABŞ sefirliyi, yaxud konsulluğu viza verirse, tesdiqleyirse, onlar artıq teleb olunan bütün yoxlama işlerini aparıblar. Bizim işimiz ise Dövlet Departamentinin çıxışı olmayan elave melumatları yoxlamaqdır”, - deye Robert Hant vurğulayıb.

Qeyd edek ki, keçmiş Sovet respublikaları arasında en çox “yaşıl kart” alanlar Özbekistan ve Ukrayna vetendaşlarıdır. Azerbaycanda ise ABŞ-a mühacirete maraq enenevi olaraq aşağı olub. Meselen, bu il yalnız 494 Azerbaycan vetendaşı “yaşıl kart” sahibi olub. Bu reqem Ermenistanda 2221 nefer, yaxud 5 defe artıqdır. Özbekistandan ise bu il 5 minden artıq vetendaş yaşıl kartın sahibi olub. Xarice mühaciret indeksi ölkede yaşayışın seviyyesi ve siyasi azadlıqlarla da bağlı ola biler.


DOSTLARINLA PAYLAŞ:

oyunlar