2013-cü ilde Azerbaycana rekord hecmde qızıl getirilib
22 Yanvar 2014 Çərşənbə 23:18
2013-cü ilde xaricden ölkemize 930 milyon dollarlıq qızıl ve qızıl memulatı, hemçinin qiymetli daşlar getirilib.
 Dövlet Gömrük Komitesinin açıqladığı melumata göre, öten il zergerlik memulatları ile ticaret dövriyyesinin hecmi 1 milyard dollar olub ki, bu da 2012-ci ildeki göstericiden on defe çoxdur. Qızıl memulatlarının idxalındakı artım ise daha böyükdür. 2013-cü ilde xaricden ölkemize 930 milyon dollarlıq qızıl ve qızıl memulatı, hemçinin qiymetli daşlar getirilib. Bu mebleğ 2012 -ildekinden 58 defe çoxdur.

Mütexesislerin fikrince, bu reqemler ehalinin qızıla olan telebatının artmasından daha çox, hökümetin son iller qızıl alışı sahesinde apardığı siyaseti ile bağlıdır.

Ekspert Oqtay Haqverdiyev: “Bir iki il bundan qabaq prezident terefinden bele bir qerar çıxarıldı ki, gerek biz qızıl ehtiyyatımızı artıraq. 35 ton Azerbaycanda qızıl ehtiyatı olsun. Hemin o proqramı heyata keçirmek üçün bu illerde, xüsusilede 2013-cü ilde bizim Neft Fondu hemin o qızılı ala bildi”.

Qızıl ehtiyatının artırlması ile bağlı siyasetin neticesinde dövlet artıq 30 tona yaxın qızıla malikdir. Bu tedbirlerin esas meqsedi fövqelade ve ya böhran veziyyetinde dövletin fealiyyetini temin etmekdir.





DOSTLARINLA PAYLAŞ:

oyunlar