Şehriyar Memmedyarov: Vüqarı bütün dünya şahmatı itirdi
11 Yanvar 2014 Şənbə 22:21
Azerbaycanın en güclü zeka sahiblerinden biri olan Vüqar Heşimov genc yaşda ölümü ile hamını mat etdi.
Azerbaycanın en güclü zeka sahiblerinden biri olan Vüqar Heşimovun ölüm xeberi yayıldı. O, zekası ile neinki Azerbaycanda, hetta dünyada da mehşur idi. O, Azerbaycanı dünyada hem temsil, hem de tebliğ edirdi. Biz onu çox genc yaşında itirdik ve heqiqetende ölümü ile bizleri mat eledi. Bu gece dünyasını deyişen qrossmeysterimizi silahdaşı Şehriyar Memedyarovla andıq.

“Son turnirlerde biz her zaman bir yerde oynamışıq. Biz bir yerde Avropa çempionu olduq. Onun son turnirinden, qabaqki turnirine menimle getmişdik. Biz o turnirde çox gözel planlar qururduq. Fikirleşirdik ki, qarşıda neler etmek lazımdır ki, Azerbaycan komandası dünyanın en güclü komandası olsun. Biz onunla Avropa çempionu olmuşuq. İlk defe Azerbaycan tarixini yazmışıq".

Şahmatçının sözlerine göre, hemkarı ile ölüm haqqında fikirleşmeyibler, hele çox genc olduqlarını düşünübler. "Çox teesüfler olsun ki, gözlenilmez hadiseler baş verdi ve bu hadiselerden sonra Azerbaycan şahmatı - milli komadamız 2 ildir artıq Vüqarsız oynayırdı. Amma men bele fikirleşirem ki, son iki il erzinde neinki Azerbaycan şahmat Vüqarı itirib, bu günden sonra bütün dünya şahmatı Vüqarı itirdi. Bütün dünya çox üzülür”.


DOSTLARINLA PAYLAŞ:

oyunlar