Saxta diplom qalmaqalı böyüyür
21 Yanvar 2014 Çərşənbə Axşamı 22:53
Müellimler İnstitutunun 4 filialı bağlanır.
Müellimler İnstitutunun Gence filalında aşkarlanan saxta diplomların her birinde institutun rektoru Aqiye Naxçıvanlının imzası var. Ele sual doğuran meqam da budur.

Azerbaycan Müellimler İnstitutunun rektoru, Aqiye Naxçıvanlı: “Buyurun men size sened gösterim ve bu senedle onu size sübut ede bilim. Bax görürsünüz diplom iki hisseden ibaretdir. Bu hissede yalnız komisiyanın sedri, Aqiye Naxçıvanlının imzası ve möhürü var. Bu hisseni o teşkilatlar skaynerden çıxarır olduğu kimi. Unudurlar, bu seriyanı, bu diplomu tapmaq olar, bu hisseni bele yazıb kartona yapışdırıb camaata paylayırlar. Heç ekspertizaya getmemişden deyerem ki, bu menim imzamdır. Amma seriyanı yoxladanda görürem ki, buranı yazan başqa adamdır”.

Aqiye Naxçıvanlı etiraf edir ki, uzun illerdir ki, institutun filiallarında bu tipli saxtakarlıqlara yol verilmesinden xeberdar olub ve buna göre de defelerle daxili yoxlamalar aparıb. Mehz bu saxtakarlığın qarşısını almaq üçün özü Tehsil Nazirliyine müraciet edibmiş. Aqiye xanım hesab edir ki, saxta diplomların verilmesinde ele Tehsil Nazirliyinin vezifeli şexslerinin eli olub. O senedler sübut edir ki, filiallara saxta köçürmeleri mehz Nazirlik edib. Meselen keçmiş nazir Misir Merdanovun 8 neferin köçürülmesine verdiyi emre sonradan qoşma senedlerle daha 88 nefer elave edilib. İndi de yeni nazir Mikayıl Cabbarov strukturu temizlemekle meşğuldur.
Aqiye xanımı narahat eden diger bir mesele gözden iraq olan filialların rehberlerinin özbaşınalığıdır. Testden kenar qebul, saxta köçürme ve saxta diplomları veren tehsil ocaqlarından biri de Qazax filialı olub. Yeri gelmişken, institutun 4 filialı leğv olunur. Bunlar Gence, Sumqayıt, Mingeçevir ve Salyan filiallarıdır. Filialların bağlanması hemin tehsil ocaqlarında maddi texniki bazanın yeterli olmaması ile izah edilir. Leğv prosesi ile yanaşı, hem de işden çıxarılmalar da var. Tehsil Nazirinin emri ile işden çıxarılan Salyan filialının rehberinin Aqiye Naxçıvanlını tehdid etmesi barede yazılmış xebere de özü aydınlıq getirdi.

Azerbaycan Müellimler İnstitutunun rektoru, Aqiye Naxçıvanlı: “Salyan filialının rehberi deyir ki, men 200 min manat verib bu posta gelmişem. Onda sual verirem. Bir filial direktorunun, özü de heyat yoldaşı olmayan qadının pulu hardandır? Hardan yığıb o pulu? Ve o, gözel bilirdi ki, ora müveqqeti gedib. O pulu ne üçün verirdi, alan adam da bilirdise, o çıxarılasıdır, niye alırdı? Men bu şantajlarla 8 ilde çox rastlaşmışam. İndi de Mingeçevir filialı bu şantajları verir”.

Düzdür indi adı çekilen bu filialların keçmiş rehberleri düşüne bilerler ki, işden çıxarılıblar ve saxtakarlıqları da keçmişde qalıb. Baş Prokurorluğun açıqlaması ise tam eksini deyir. Baş Prokurorluq Yanında Korrupsiyaya Qarşı Mübarize İdaresinde 2 madde ile vezife saxtakarlığı ve vezifesinden sui-istifade maddeleri ile cinayet işi açılıb. Her halda saxta diplom meselesinde rol alan her kes cezasını alacaq.


DOSTLARINLA PAYLAŞ:

oyunlar