Cebhe bölgesinde yaşayanlara şad xeber
16 Avqust 2014 Şənbə 15:42
Cebhe bölgesinde yerleşen belediyyelere dövlet büdcesinden daha çox pul ayrılacaq.
Cebhe bölgesinde yerleşen belediyyelere dövlet büdcesinden daha çox pul ayrılacaq.

ANS TV-nin melumatına göre, “Büdce sistemi haqqında” qanuna edilen deyişikliye göre, dövlet büdcesinden belediyyelere dotasiyaların ayrılması zamanı nezere alınan meyarlar bir qeder genişlendirilib. Dotasiyanın hesablanması zamanı belediyyenin erazisinde yaşayan ehalinin sayı, ölkenin maliyye ehtiyatlarının formalaşmasında onların xüsusi çekisi, belediyyenin gelir ve xerclerile yanaşı yaşayış menteqelerinin cebhe xettinde, serhed zonasında, yüksek dağlıq erazide yerleşmesi de nezere alınacaq. Cebhe bölgesine diqqetin artırılması bu günlerde xüsusile aktual meselelerden biridir..

Belediyyelerle İş Merkezinin resmisi İlyas Kerimovun sözlerine göre, esas meqsed serhed bölgelerde yaşayan ehalinin heyat seviyyesinin yaxşılaşdırılması ve onların hemin erazide daha da möhkemlenib öz fealiyyetlerini davam etdirerek
teserrüfatlarının inkişaf etdirilmesidir.

Bir sözle cebhe bölgesinde yaşayan ehalinin üzleşdiyi risqleri nezere alaraq onlara diqqeti artırmağa qerar verilib. İndi esas mesele dövletin ayırdığı dotasiyaların insanların heyatını yaxşılaşdırmaq üçün xerclenmesidir. Bu ise belediyyelerin üzerine düşür.


DOSTLARINLA PAYLAŞ:

oyunlar