Nazirler Gence beyannamesi imzaladılar
19 Fevral 2014 Çərşənbə 15:08
Azerbaycan, Türkiye ve Gürcüstan prezidentlerinin de bu formatda görüşmesi üçün işler aparıldığı qeyd edilib.
Bu gün Gencede üçterefli görüş keçiren Azerbaycan XİN rehberi Elmar Memmedyarov, Gürcüstan XİN rehberi Maya Pancikidze ve Türkiye XİN rehberi ehmed Davudoğlu iştirakı ile birge metbuat konfransı keçirilib. ANS PRESS-in bğölge müxbirinin verdiyi melumata göre, Azerbaycanın xarici işler naziri Elmar Memmedyarov bildirib ki, hem ikiterefli, hem de üçterefli görüşlerde Azerbaycan ve Gürcüstan erazisindeki hell olunmamış münaqişeler, enerji ve infrastruktur layiheleri müzakire edilib. O cümleden Bakı-Tiflis-Qars demir yolunun inşası meselesi gündemde olub.
Üç ölkenin prezidentlerinin de bu formatda görüşmesi üçün işler aparılır.

Görüş çercivesinde regiondakı münaqişelerle bağlı - Şimali Osetiya, Abxaziya ve Dağlıq Qarabağ münaqişeleri ile bağlı müzakireler aparılıb. Gürcü nazir Gürcüstandakı münaqişeler neticesinde 300 min gürcünün qaçqın düşdüyünü deyib. Buna baxmayaraq Rusiya ile münasibetler berpa edilir.

Görüşün sonunda nazirler Gence beyannamesini imzalayıblar. Bu beyanname her üç ölkenin iqtisadi siyasi ve diger sahelerde emekdaşlığını ehtiva edir.

Qeyd edek ki, nazirlerin bu formatda görüşünün esası 2012-ci ilde Trabzonda qoyulub. 2013-cü ilde görüş Batumide baş tutub. Növbeti görüş ise Türkiyenin Qars şeherinfde keçirilecek.


DOSTLARINLA PAYLAŞ:

oyunlar