Minsk qrupu menasız bir qurumdur
19 Fevral 2014 Çərşənbə 12:47
Milli Meclisin deputatı hemsedr dövletlerin temsilçilerinin selefleri kimi bölgeye turist seferleri etmekle meşğul olduğunu deyib.
"ATeT-in Minsk qrupunun hemsedrleri indiyedek ciddi fealiyyet ortaya qoya bilmeyibler. Buna göre de, onların hansısa edaletli mövqe nümayiş etdireceklerine heç bir ümidim yoxdur". Bu fikirleri yap.org.az saytına YAP Siyasi Şurasının üzvü, Milli Meclisin deputatı Melahet İbrahimqızı deyib.

ATeT-in Minsk qrupunu menasız bir qurum hesab eden M.İbrahimqızı bildirib ki, hemsedrler fealiyyet gösterdikleri müddet erzinde münaqişenin helli, Ermenistanın işğalına son qoyulması istiqametinde ciddi bir iş görmeyibler. Onun sözlerine göre, hemsedr dövletlerin temsilçileri vaxtaşırı olaraq yenisi ile evez olunur ve onlar da selefleri kimi bölgeye turist seferleri etmekle meşğuldurlar:

"Hemsedrlerin bölgeye son seferlerinden sonra verdikleri beyanat da texminen evvelki beyenatlarının tekrarıdır. Bütün bunlara göre, Azerbaycan xalqının onlara inamı yoxdur. eslinde, hemsedrler öz mövqelerini beynelxalq hüquq müstevisinde ifade etmeli, işğala meruz qalanla işğalçının arasında ferq qoymalıdır. eks halda, onların verdikleri beyanatı oxuyan hansısa xarici ölke vetendaşları eslinde, münaqişenin mahiyyeti haqda heç ne anlaya bilmezler. Ne qeder ki, hemsedrler münaqişe tereflerine eyni cür yanaşacaq, Ermenistanın işğalına son qoyulması ile bağlı heç bir irelileyiş olmayacaq. Amma Azerbaycan xalqı da Ermenistanın işğalçılıq siyasetine son qoyulmasını, torpaqlarımızın azad olunmasını isteyir. Bütün ümidlerimiz Prezident İlham eliyevin heyata keçirdiyi siyasetedir. Xalqımız bu siyasete inanır ve güvenir. Bu siyaset neticesinde Azerbaycanın günden-güne güclenmesi, Ermenistanın ise sefalet veziyyete düşmesi Qarabağ probleminin hellinin açarı olacaq".


DOSTLARINLA PAYLAŞ:

oyunlar