Memur övladları da herbi xidmete celb olunacaq
31 Mart 2014 Bazar Ertəsi 10:44
Memurların övladlarının da müddetli heqiqi herbi xidmet keçmeleri ile bağlı qanunauyğun tedbirler görülür.
Seferberlik ve Herbi Xidmete Çağırış üzre Dövlet Xidmetinden hakimiyyetde temsil olunan memur övladlarının herbi xidmete celb olunması ile bağlı açıqlama veribler.

Dövlet Xidmetinden ANS PRESS-in sorğusuna cavab olaraq bildiribler ki, Azerbaycan Respublikasının bütün vetendaşları kimi hakimiyyetde temsil olunan memurların övladlarının da müddetli heqiqi herbi xidmet keçmeleri ile bağlı qanunauyğun tedbirler görülür: "Herbi vezife ve herbi xidmet haqqında" Azerbaycan Respublikası Qanununun 12.2.1-ci maddesine esasen müddetli heqiqi herbi xidmete Azerbaycan Respublikasının 18 yaşına çatmış, sağlamlıq veziyyetine göre herbi xidmete yararlı olan, çağırışa möhlet hüququ olmayan ve ya çağırışdan azad edilmemiş kişi cinsli vetendaşlar çağırılırlar. Azerbaycan Respublikası Konstitusiyasının 25-ci maddesine esasen dövlet irqinden, milliyetinden, dininden, dilinden, cinsinden, menşeyinden, emlak veziyyetinden, qulluq mövqeyinden, eqidesinden, siyasi partiyalara, hemkarlar ittifaqlarına ve diger ictimai birliklere mensubiyyetinden asılı olmayaraq, her kesin hüquq ve azadlıqlarının beraberliyine teminat verir”.

Dövlet xidmetinden hakimiyyetde temsil olunan memurların övladlarına herbi xidmet zamanı güzeştler tetbiq olunması ve bunu tebiq edenler baresinde görülen tedbirlerle bağlı da açıqlama veribler. Sorğumuza cavab olaraq bildiribler ki, heç kese gösterilen esaslara göre zerer vurula bilmez, güzeştler ve imtiyazlar verile bilmez, yaxud güzeştlerin ve imtiyazların verilmesinden imtina oluna bilmez: “Hüquq ve vezifelerle bağlı qerarlar qebul eden dövlet orqanları ve dövlet hakimiyyeti orqanları ve dövlet hakimiyyeti selahiyyetlerinin daşıyıcıları ile münasibetlerde her kesin beraber hüquqları temin edilir.

Yuxarıda gösterilenleri xatırladaraq qeyd edirik ki, Azerbaycan Respublikasının bütün vetendaşları kimi hakimiyyetde temsil olunan memurların övladlarının da müddetli heqiqi herbi xidmet keçmeleri ile bağlı qanunauyğun tedbirler görülür”.


DOSTLARINLA PAYLAŞ:

oyunlar