Meğri Azerbaycana verilir?
05 Fevral 2014 Çərşənbə 23:20
Müdafie naziri Seyran Ohanyanın “Ermeni qartalları” ictimai teşkilatının üzvleri ile görüşünde bu barede danışıb
Ermenistanda Meğrinin Azerbaycana verilmesi meselesi müzakire edilir.

ANS PRESS ermeni metbuatına istinaden bildirir ki, mesele Ermenistan müdafie naziri Seyran Ohanyanın “Ermeni qartalları” ictimai teşkilatının üzvleri ile görüşünde de gündeme gelib.

Teşkilat üzvleri Seyran Ohanyana bu barede sual veribler. Ohanyan ise Ermenistan rehberliyinin bele bir planının olmadığını vurğulayıb: “Meğrinin hansısa başqa erazinin evezinde Azerbaycana verilmesi ile bağlı plan olmayıb ve ola bilmez”.

Amma bununla yanaşı Seyran Ohanyan cemiyyetde yayılmış söhbetlerden xeberdar olduğunu da bildirib, lakin Ermenistan ordusunun buna heç bir vechle razı olmayacağını söyleyib: “Ermenistanın silahlı qüvveleri torpağımızın her qarışını müdafie edir. Bele proqram heç zaman olmayıb ve ola bilmez”.

Qeyd edek ki, 1990-cı illerin evvelinde Amerikalı siyasetçi Pol Qobl Azerbaycanla Ermenistan arasında müharibe tehlükesini aradan qaldırmaq üçün Dağlıq Qarabağın ermeniler yaşayan 4 rayonunun evezine Meğri ve Qafan rayonlarının Azerbaycana vermeyi teklif etmişdi. Meseleye o vaxtı Ermenistan rehberliyi razılıq da vermişdi. Lakin kenar güclerin tekidi ile ermeniler bu fikirden daşınmışdılar.


DOSTLARINLA PAYLAŞ:

oyunlar