İtaliyalar Azerbaycana maraq gösterir
23 May 2014 Cümə 07:38
İtaliyalı jurnalistler hazırda Azerbaycana daha çox maraq gösterirler.
Bu sözleri İtaliyada fealiyyet gösteren Avrasiya ve Afrika üzre Tedqiqatlar, Araşdırmalar ve Beynelmilelleşme Assosiasiyasının hemtesisçisi ve sedri, analitik Culiano Bifolki deyib/

C.Bifolkinin sözlerine göre, Azerbaycan ve İtaliya arasında mövcud, daim inkişafda olan elaqeler TAP layihesi ile bağlı daha da canlanıb. Bu da öz növbesinde İtaliya metbuatında Azerbaycana dair daha çox yazıların yerleşdirilmesine, italiyalı jurnalistlerin Azerbaycanın iqtisadiyyatı barede daha geniş araşdırmalar aparmasına yol açır.

“Bu gün İtaliya mediasının diqqet merkezinde olan en önemli meselelerden biri mehz Azerbaycan ile İtaliya arasında mövcud ticaret elaqeleridir. Bundan başqa, Cenubi Qafqaz regionunun geosiyasi durumu, xüsusile Ermenistan-Azerbaycan, Dağlıq Qarabağ münaqişesi italiyalı jurnalistlerin en çox müraciet etdikleri mövzulardır”.

Azerbaycanın ve İtaliyanın metbuat orqanları, xeber agentlikleri arasında mövcud emekdaşlığı daha da genişlendirmek üçün yaxşı potensialın olduğunu deyen C.Bifolki bildirib ki, bu istiqametde ölkelerimizin tebliği önemli amildir. Hesab edirem ki, italiyalı jurnalistler üçün Azerbaycanın qedim adet-enenelerini, medeniyyetini, metbexini, turizm imkanlarını yaxından öyrenmek olduqca maraqlıdır. Hemçinin media qurumlarımız arasında müvafiq saheler üzre informasiya mübadilesinin heyata keçirilmesi de bu baxımdan böyük ehemiyyet kesb edir.


DOSTLARINLA PAYLAŞ:

oyunlar