İşğal olunan bezi rayonlar Azerbaycana qaytarılır?
10 Fevral 2014 Bazar Ertəsi 21:59
Türkiyenin "Akşam" qezeti yazır ki, bu şert daxilinde Türkiye Ermenistanla serhedleri minadan temizleyir.
Türkiye Ermenistan ve İranla serhedde 11,7 milyon kvadratmetr saheni minalardan temizlemek barede qerar qebul edib. ANS PRESS Türkiye metbuatına istinaden bildirir ki, prosedur Türkiye Daxili İşler Nazirliyi ve Türkiye Silahlı Qüvvelerinin Baş Qerargahı terefinden gerçekldeşdirilecek.

Daxili İşler Nazirliyinin 2014-cü il üzre iş proqramında yer alan layihenin meqsedi aşağıdakı kimi izah edilir: "Minalar temizlenerek AB-nin inteqrasiya edilmiş serhed idareçiliyi siyaseti ve strategiyaları çerçivesinde qeyri-qanuni miqrasiya ve bütün serhedi aşan cinayetlerin qarşısının alınması ve texnoloji destekli müasir serhed nezareti sisteminin qurulması üçün humanist ve tesirli serhed nezareti vasiteleri ile temin edilecek".

Yeni serhede modern izleme cihazları yerleşdirilecek. Layihe çerçivesinde 26 eded keşfiyyat-müşahide vasitesi aalınacaq. Toplam büdcesi 52,45 milyon avro olan layihenin büdcesinin 75 faizini Avropa Birliyi, qalan hissesini ise Türkiye Müdafie Nazirliyi ödeyecek.

Türkiyenin "Akşam" qezeti yazır ki, mina temizlenmesi ile Türkiyenin Ermenistanla serhedinin açılması meselesi gündeme gelir. "Dağlıq Qarabağdan bezi bölgelerin Azerbaycana verilmesi şerti ile Türkiyenin Ermenistanla serhedi açaraq demir yolu neqliyyatına yeniden başlanacağı bildirilir. Bir qeder önce İqdır yaxınlığındakı Türkiye-Ermenistan serhedinde de tikinti işleri başlamışdı".


DOSTLARINLA PAYLAŞ:

oyunlar