Bakı antikorrupsiya merkezine çevrilir
16 Noyabr 2014 Bazar 14:19
Dünyada antikorrupsiya sahesi üzre tehsil almış ilk 27 mütexessisden biri azerbaycanlıdır.
Beynelxalq Antikorrupsiya Akademiyasının (İACA) növbeti Assambleyası noyabrın 19-21-de Bakıda keçirilecek.

Trend-in melumatına göre, Bakıda keçirilecek IACA Assambleyasında xarici dövletlerin yüksek seviyyeli dövlet resmileri, o cümleden nazirler, parlament spikerleri, korrupsiyaya qarşı mübarize komissiyaları sedrleri iştirak edecek.

Qeyd edek ki, akademiyanın esas fealiyyeti korrupsiyaya qarşı mübarize sahesinde ixtisaslaşmış kadrlar hazırlanması ve üzv dövletlere bu istiqametde texniki yardım gösterilmesidir. Akademiya 2012-ci ilde dünyada ilk defe olaraq korrupsiyaya qarşı mübarize üzre beynelxalq magistr proqramına başlayıb. Bu ilin dekabrında proqramı başa vuran 27 mezun dünyada müvafiq sahe üzre tehsil almış ilk mütexessisler olacaq. Onların arasında Azerbaycan vetendaşı da var.

Xatırladaq ki, İACA 2010-cu ilde Avstriya hökumeti, BMT-nin Narkotikler ve Cinayetkarlıq İdaresi (UNODC) ve Avropa İttifaqının Saxtakarlıq eleyhine Teşkilatı (OLAF) terefinden tesis edilib. Akademiya korrupsiyaya qarşı mübarize sahesinde dünyada beynelxalq statuslu yegane ali tehsil müessisesi olmaqla yanaşı, hemçinin beynelxalq teşkilat statusuna da malikdir. Hazırda teşkilatın 59 üzvü var. Azerbaycan 2012-ci ilden IACA-nın tamhüquqlu üzvüdür.


DOSTLARINLA PAYLAŞ:

oyunlar