Türk liseyleri açılır?
04 Sentyabr 2014 Cümə Axşamı 17:24
Tehsil Nazirliyi türk liseylerinin yeniden açılması ile bağlı yayılan xeberlere aydınlıq getirib.
Tehsil Nazirliyi türk liseylerinin yeniden açılması ile bağlı yayılan xeberlere aydınlıq getirib.

Tehsil Nazirliyinden ANS PRESS-in sorğusuna cavab olaraq bildirilib ki, qurum Azerbaycan Beynelxalq Tehsil Kompleksinin leğv olunmuş ümumi tehsil müessiselerinin şagirdlerinin yerleşdirilmesi prosesini yekunlaşdırır.

Son melumata esasen burada tehsil almış şagirdlerin 42 faizi artıq diger dövlet ve özel mekteblerine qebul olunub.

Diger tehsil alanların Azerbaycan Respublikasının Konstitusiyası ile tesbit edilmiş tehsil hüquqlarını temin etmek ve tehsillerini yüksek seviyyede davam etdirilmesine imkan yaratmaq meqsedi ile Tehsil Nazirliyi Bakı şeherinde Akademik Zerife eliyeva adına liseyde, regionlardan ise Gence, Şirvan, Quba, Lenkeran, Mingeçevir ve Ağdaşda fealiyyet gösteren ve şagirdlerinin nailiyyetlerine göre hemin bölgede ilk pilleleri tutan dövlet ümumi tehsil müessiselerinde eksperimental pilot siniflerin açılması barede qerar qebul edib.

Qebul olunmuş qerara esasen eksperimental pilot sinifler hemin şeherlerde mövcud olan ABTK-nın bağlanmış türk liseyleri binalarında yerleşdirilecek ve seçimini etmemişşagirdlere könüllü esaslarla bu mekteblere keçmek teklif olunacaq.

Eksperimental pilot siniflerde tedrisin teşkili üçün özel tehsil qurumlarının celb olunması nezerde tutulur. Burada tam orta tehsil proqramından elave ayrı-ayrı fenlerin derinleşdirilmiş, o cümleden xarici dillerde tedrisi proqramı tetbiq olunacaqdır.

Sentyabrın 15-de bütün ölkedeki kimi qeyd olunan siniflerde de tedris prosesine başlanacaq. 


DOSTLARINLA PAYLAŞ:

oyunlar