Qurban bayramı ferqli günlerde qeyd olunacaq
04 Oktyabr 2014 Şənbə 03:26
Qurban bayramı dünya müselmanları arasında 3 ferqli günde qeyd olunacaq.
Her il olduğu kimi bu il de İslam dünyası qarşıdan gelen Qurban bayramı nı ferqli vaxtlarda qarşılayacaq. ANS PRESS-in melumatına göre, her il dal-qabaq olmaqla 2 günde qeyd edilen bayram bu il 3 ferqli güne tesadüf edir. Bele ki, bezi ölkeler Qurban bayramını 4, bezileri 5, bezileri ise 6 oktyabrda qarşılayacaq ve bayram namazı qılacaqlar.

Bildirilir ki, Türkiye, Seudiyye erebistanı, iraqlı sünniler, livanlı sünniler, Felestin, Suriya, İordaniya, Misir, emman, Yemen, Somali, Behreyn, Küveyt, Qeter, Bee, Sudan, Cenubi Sudan, Tunis, elcezair, Liviya, Nigeriya, Qana, Uqanda, Avstriya, İtaliya, Belçika, İsveçre, Kanar adaları, Fransa, Danimarka, Rusiya, İngiltere, Cenubi Koreya, Kanada, ABŞ, Latın Amerikası ölkeleri ve Karibde Qurban bayramı bu gün (4 oktyabr) qeyd olunacaq.

İran, iraqlı şieler, livanlı şieler, Merakeş, Mavritaniya, Cenubi Afrika, Keniya, Zambiya, Yaponiya, Malazaiya, İndoneziya ve Yeni Zellandiyada yaşayan müselmanlar Qrban bayramını oktyabrın 5-de qeyd edecekler.

Pakistanda ve Hindistanda ise Qurban bayramı oktyabrın 6-da keçirilecek.

Qafqaz Müselmanları İdaresi Azerbaycanda 4 ve 5 oktyabr tarixlerini Qurban bayramı günü elan etse de bayram namazı ölkenin bütün mescidlerinde ayın 5-i qılınacaq.

Hicri teqvime göre, bir ay 29 ve ya 30 gündür. eger ayın 29-cu günü semada teze ay görünmese hemin teqvim ayı 30 güne tamamlanır ve ertesi gün növbeti ay başlayır. Bu Qurban bayramının 3 ferqli günde keçirilmesinin sebebleri barede ise melumat verilmeyib.


DOSTLARINLA PAYLAŞ:

oyunlar