Qebele radiolokasiya stansiyası leğv olundu
07 Aprel 2014 Bazar Ertəsi 10:27
2013-cü ilin ortalarında Rusiyadan tehvil alınmış Qebele radiolokasiya stansiyası Silahlı Qüvvelerimizin balansından çıxarılıb.
Fealiyyeti 2012-ci ilin dekabrında dayandırılmış ve 2013-cü ilin ortalarında Rusiyadan tehvil alınmış Qebele radiolokasiya stansiyası ("Daryal "RLS) Azerbaycan Silahlı Qüvvelerinin balansından çıxarılıb.

Bu barede APA-ya Müdafie Nazirliyinden melumat verilib.

"Azerbaycan Respublikası Hökumeti ve Rusiya Federasiyası Hökumeti arasında Qebele RLS-in statusu, istifade prinsipleri ve şertleri haqqında Saziş"in 9 dekabr 2012-ci il tarixinden qüvveden düşmesi ile elaqedar Rusiyanın stansiyanın istismarının dayandırılması barede Azerbaycan terefine nota teqdim etdiyi 10 dekabr 2012-ci il tarixinden stansiyanın fealiyyeti tam dayandırılıb.

RLS-nın emlakı ve erazisi Nazirler Kabinetinin qerarı ile müvafiq qurumlara hevale olunub.

"Nazirler Kabinetinin 11 dekabr 2012-ci il tarixli serencamı ile RLS-in bağlanması ile elaqedar tedbirlerin heyata keçirilmesi üzre Komissiyanın terkibi müeyyen edilib ve aidiyyeti dövlet orqanları bu Komissiyanın işinden ireli gelen vezifelerin heyata keçirilmesi ile bağlı meseleleri hell edib. Qebele RLS-in tehvil-teslimi üçün yaradılmış dövlet komissiyası qarşıya qoyulan bütün meseleleri tam başa çatdırıb. Keçmiş Qebele RLS-nın emlakının ve erazisinin gelecekde istifadesi Nazirler Kabinetinin qerarı ile müvafiq qurumlara hevale olunub", - deye melumatda qeyd olunub.

APA-nın hökumetdeki menbelerden elde etdiyi melumata göre, Qebele RLS Müdafie Nazirliyinin balansından çıxarıldıqdan sonra emlak Meseleleri üzre Dövlet Komitesinin balansına verilib. Hazırda stansiyanın erazisinin ve qalan emlakının mühafizesi mühafize polisi terefinden heyata keçirilir.

Stansiyanın erazisinde minatemizleme emeliyyatları, radioloji ve ekoloji monitorinqler tamamlandıqdan sonra erazinin gelecek taleyi barede qerar qebul edilecek.

Qeyd edek ki, Qebele RLS Azerbaycan müsteqilliyini elan etdikden sonra Rusiyanın istifadesinde olub.

“Azerbaycan Respublikası hökumeti ve Rusiya Federasiyası hökumeti arasında Qebele RLS-in statusu, istifade prinsipleri ve şertleri haqqında Saziş” 2002-ci ilde imzalanıb. 1984-cü ilde SSRİ-nin raket eleyhine müdafie sistemi kimi inşa edilmiş Qebele RLS Hind okeanı regionunda - 6 min km radiusda ballistik raketlerin buraxılışını izlemeye imkan verir. 2002-ci ilde imzalanmış sazişe müvafiq olaraq Rusiya RLS-in icaresine göre Azerbaycana ilde 7 milyon dollar ödeyib.


DOSTLARINLA PAYLAŞ:

oyunlar