Orxan Zeynalov vetene qayıtmaq isteyir
15 Avqust 2014 Cümə 10:45
Orxan Zeynalov ümid edir ki, Azerbaycan hökumeti ona cezasını Vetende çekmesine imkan yaradacaq.
Moskva sakinini qetle yetirmek ittihamı ile 17 il koloniya cezası alan Orxan Zeynalov ümid edir ki, Azerbaycan hökumeti ona cezasının qalan müddetini Vetende çekmesine imkan yaradacaq.

ANS PRESS-in melumatına göre, bu barede Orxan Zeynalovun hüquqlarının müdafieçisi Viktor Anikuşkin bildirib. Onun sözlerine göre, mehkemenin hökmü hele ki, fealiyyete başlamayıb ve bele bir zamanda Orxan Zeynalov onun vasitesi ile Azerbaycanın Rusiya sefirliyi ile danışıqlar aparır. Vekilin bildiridiyine göre, Azerbaycan terefi mehkumun cezasının ölkesinde alması qerarına müdaxile ede biler. Lakin bu da alınmasa, Zeynalov qalan ceza müddetinin heç olmasa Rusiyanın Şimali Qafqazda olan koloniyalarında çekmesini teleb edecek. Bele ki, o terefde onun hemyerlileri var.

Cinayet işinin materiallarına esasen, 2013-cü ilin 10 oktyabr tarixinde Orxan Zeynalov Yeqor Şerbakova hücum ederek, onun küreyi ve sinesine bıçaqla zerbe endirib. İstintaq zamanı yaxalanan Zeynalov önce özünü müdafie etdiyini bildirsede, daha sonra ümumiyyetle bu mesleyle elaqesi olduğunu tekzib edib.

Baş veren hadise Rusiya paytaxtının Qerbi Brilyovo rayonunda kütlevi etirazlarla qarşılanıb. O dövrde insanlar hökümetden Brilyovun qerb terefinde olan miqrant meslesinin hellini ve meyve bazarının bağlanmasını teleb edirdi. Hadize zemininde 400-den çox insan saxlanılıb.


DOSTLARINLA PAYLAŞ:

oyunlar