Nebatat Bağında ağaclar niye kesilib?
07 Aprel 2014 Bazar Ertəsi 11:15
Merkezi Nebatat Bağı terefinden erazisindeki ağacların bir qisminin kesilmesi ve burada tikinti işlerinin aparılacağı barede yayılan melumatlara aydınlıq getirilib.
Nebatat Bağından verilen melumata göre, ağacların kesilerek daşınması ve tikinti işlerinin aparılacağı barede deyilenlerin heç bir esası yoxdur. Yalnız yenidenqurma meqsedile Merkezi Nebatat Bağındakı ağacların bir qismi bağın diger hisselerine köçürülüb. Hemin ağaclar artıq köçürülen erazilerde ekilib. Ağacların köçürüldüyü erazinin sahesi yarım hektardan çox deyil. Hemin erazideki bitkiler kesilerek bağdan çıxarılmayıb. Orada tedqiqat işleri ile elaqedar yenidenqruma işlerinin aparılması gözlenilir.

erazideki ağacların bağın başqa hisselerine köçürülmesinin sebebi ise hemin erazide yerin altından kommunikasiya xetlerinin keçmesi ve elektrik naqillerinin olmasıdır. Hemin erazideki ağaclar böyük olduğundan kommunikasiya xetleri onların köklerinin inkişafına mane olub. Bu sebebden de ağacların inkişafı üçün lazımi şerait yaranmayıb.

Qeyd edek ki, erazideki ağacları başqa yere köçürmekle hemin erazini sırf tedqiqat meqsedile istifade edecek. Orada kökleri daha derin olmayan bitkilerin ekilmesi nezerde tutulur. Ağacların kökleri böyük olduğundan onları el ile çıxarmaq mümkün olmadığı üçün ağacları traktor çıxarıb. Ağaclara müeyyen zedeler deyse de, bu, o qeder de qorxulu olmayıb.

Xatırladaq ki, son günler Merkezi Nebatat Bağındakı ağacların kütlevi şekilde kesilmesi ile elaqedar informasiyalar yayılıb.


DOSTLARINLA PAYLAŞ:

oyunlar