Müdafie naziri Zakir Hesenov Qarabağdan danışdı
07 Avqust 2014 Cümə Axşamı 13:51
Müdafie naziri Zakir Hesenov: Ermenistan regional sabitliye esas tehlüke yaradır.
Müdafie naziri general-polkovnik Zakir Hesenov ölkemizde resmi seferde olan Latviya Respublikasının Müdafie naziri Raymonds Veyonisi qebul edib.

Nazirliyin metbuat xidmetinden ANS PRESS-e verilen melumata göre, R.Veyonisin rehberlik etdiyi nümayende heyeti evvelce Fexri xiyabanda Ümumilli lider Heyder eliyevin ve Zerife xanım eliyevanın mezarlarını, sonra Şehidler xiyabanında ölkemizin müsteqilliyi, erazi bütövlüyü uğrunda şehid olmuş vetendaşlarımızın mezarlarını ziyaret ederek ekliller ve gül desteleri qoyublar.

Sonra Müdafie Nazirliyinde R.Veyonisin resmi qarşılanma meresimi keçirilib. Her iki ölkenin dövlet bayrağının dalğalandığı meydanda Latviyanın Müdafie nazirinin şerefine fexri qarovul destesi düzülüb. Fexri qarovulun reisi raport verdikden sonra Latviyanın ve Azerbaycanın dövlet himnleri seslendirilib. Resmi protokola uyğun olaraq qonaq Şeref Kitabını imzalayıb.

Nümayende heyetlerinin iştirakı ile geniş terkibde keçirilen görüşde Müdafie naziri general-polkovnik Zakir Hesenov qonaqları salamlayaraq Azerbaycan ile Latviya arasında herbi emekdaşlığın hem NATO-nun müxtelif proqramları, hem de ikiterefli esasda heyata keçirildiyini, onun dostluq münasibetleri üzerinde qurulduğunu ve bu elaqelerin daim inkişaf etdiyini qeyd edib.

Son dövrde qoşunların temas xettinde baş veren gerginliye toxunan Müdafie naziri Ermenistanın regional sabitliye esas tehlüke yaratdığını, Dağlıq Qarabağ probleminin beynelxalq hüquqa ve BMT Tehlükesizlik Şurasının müvafiq qetnamelerine uyğun helline nail olunmasının vacibliyini vurğulayıb.

Cenab R.Veyonis öz növbesinde dövletlerimizin elaqelerinin mehriban dostluq münasibetlerine esaslandığını ve Latviyanın Avropada Azerbaycanın vacib terefdaşı olduğunu qeyd edib.

Sonra Azerbaycan-Latviya herbi elaqeleri ve qarşılıqlı maraq doğuran diger meseleler barede geniş fikir mübadilesi aparılıb.

Latviya Müdafie nazirinin Azerbaycana seferi avqustun 11-dek davam edecek.









DOSTLARINLA PAYLAŞ:

oyunlar