İlham Əliyev Naxçıvanda herbi hissede olub
07 Aprel 2014 Bazar Ertəsi 17:37
Dövlet başçısı İlham Əliyev Naxçıvan Muxtar Respublikasının herbi hisselerine daxil olan yeni texnika ve silahlara baxıb.
Azerbaycan Respublikasının Prezidenti, Ali Baş Komandan İlham Əliyev aprelin 7-de "N" saylı herbi hissede Naxçıvan Muxtar Respublikasının herbi hisselerine daxil olan yeni texnika ve silahlara baxıb.

Güclü Azerbaycan Ordusunun yaranması, Azerbaycan Respublikası Silahlı Qüvvelerinin teşekkül tapması ulu önder Heyder eliyevin adı ile bağlıdır. Görkemli dövlet xadiminin heyata keçirdiyi taleyüklü işlerin neticesidir ki, 1993-2003-cü illerde nizami ve qüdretli Azerbaycan Ordusunun temeli qoyulmuş, esger ve zabitlerimizin herbin sirlerine daha da derinden yiyelenmeleri üçün mühüm şerait yaradılmışdır. 2003-2013-cü illerde ise Azerbaycan Prezidenti, Silahlı Qüvvelerin Ali Baş Komandanı İlham Əliyevin rehberliyi ile Azerbaycan Ordusu özünün en yüksek inkişaf merhelesini yaşamışdır. Bu inkişaf Naxçıvan Muxtar Respublikasında da özünü büruze verir. Blokada şeraitinde olan ve düşmenle üz-üze dayanan Naxçıvandakı Silahlı Qüvveler ister döyüş qabiliyyeti, isterse de maddi-texniki techizatı baxımından en müasir herbi standartlara cavab verir.

ANS PRESS-in melumatına göre, Azerbaycan Respublikası müdafie nazirinin müavini, Naxçıvan elahidde Ümumqoşun Ordusunun komandanı, general-leytenant Kerem Mustafayev Ali Baş Komandan İlham Əliyeve raport verib.

Azerbaycan Prezidentine yeni silahlar ve herbi texnika barede melumat verilib. Bildirilib ki, Naxçıvanda peşekar ordunun yaradılması Azerbaycanda ordu quruculuğuna dair bütün mühüm tedbirlerin ardıcıl suretde, hem de dünya tecrübesi nezere alınmaqla heyata keçirilmesi ile bağlıdır. Bu tedbirler Azerbaycanın herbi qüdretinin artmasını başlıca meqsed kimi qarşıya qoyan dövletimizin başçısı, Ali Baş Komandan İlham Əliyevin ölkenin müdafiesine gösterdiyi diqqet ve qayğı ile bağlıdır. Dövlet başçısı kimi fealiyyetinin ilk dövrlerinden Prezident İlham Əliyev Azerbaycanın herbi büdcesinin Ermenistanın ümumi dövlet büdcesini üstelemesini bir vezife kimi qarşıya qoyub. Tezlikle bu strateji hedefe nail olunub. Öten ilin dövlet büdcesinde herbi saheye ayrılan xercler 3 milyard 730 milyon dollara çatdırılıb. Hemin il Ermenistanın dövlet büdcesinin gelir hissesi ise cemi 2,5 milyard dollar teşkil edib. Azerbaycan ordusunun maddi-texniki bazasının güclendirilmesi, herbçilerimizin peşekarlığının ve döyüş ruhunun artırılması bir daha sübut edir ki, Prezident, Ali Baş Komandan İlham Əliyevin emri ile Azerbaycan Ordusu torpaqlarımızı düşmen tapdağından azad etmeye istenilen an hazırdır. Bütün sahelerde regionun lider dövleti olan Azerbaycan herbi sahede de liderlik zirvesindedir. Bu ise o demekdir ki, Azerbaycan Silahlı Qüvveleri qarşısında duran bütün vezifeleri hell etmeye qadirdir.

Dövlet başçısı, Ali Baş Komandan İlham Əliyeve Naxçıvanda teqdim olunan yeni, en müasir standartlara uyğun herbi texnika ve silah-sursat bu danılmaz heqiqetin növbeti eyani nümunesidir.


DOSTLARINLA PAYLAŞ:

oyunlar