General ermeni diversantı sorğuya çekdi
08 Avqust 2014 Cümə 11:34
Azerbaycan Ermenistan ordusunun texribat-diversiya qrupunun saxlanılan üzvü Şemkir herbi birleşmesine aparılıb.
APA-nın melumatına göre, Şemkir herbi birleşmesine aparılan ermeni diversantın jurnalistler terefinden görüntülenmesine icaze verilib. Korpusdan bildiribler ki, itkiler vererek geri çekilen texribat-diversiya qrupunun 4 üzvü mehv edilib, daha bir üzvü, Berd rayonun Çinari kend sakini, 1989-ci il tevellüdlü Karen Petrosyan ise esgerlerimiz terefinden tutulub.

Diversiya qrupunun mehv edilmiş üzvlerinin üstünden xeyli sayta herbi silah-sursat aşkar edilerek götürülüb.

Herbi birleşmeden bildiribler ki, tutulan ermeni diversantın üzerindeki mobil telefonda onun herbi formada şekilleri ve komandirlerinin telefon nömreleri olub.

Dindirilen diversant Azerbaycan xalqından ve Prezidentinden üzr isteyib ve öz ölkesine geri qaytarılmasını xahiş edib.

Qeyd edek ki, Azerbaycan Müdafie Nazirliyinin hadise ile bağlı yaydığı melumatda bildirilib ki, dünen saat 13.30 radelerinde Tovuz rayonunun erazisinde ermenilerin keşfiyyat-diversiya qrupu qoşunların temas xettini keçmeye cehd gösterib.

Müdafienin ön xettinde yerleşen bölmelerimizin sayıqlığı neticesinde düşmenin bu cehdinin qarşısı alınıb. Aşkar olunan qrup yaxın mesafeye buraxıldıqdan sonra destenin zerersizleşdirilmesi istiqametinde tedbirlere başlanıb.

İtkiler vererek geri çekilen texribat-diversiya qrupunun 4 üzvü mehv edilib, daha bir üzvü Berd rayonun Çinari kend sakini 1989-ci il tevellüdlü Karen Petrosyan ise esgerlerimiz terefinden tutulub.

Hazırda destenin planı ve fealiyyetinin araşdırılması ile elaqedar iş aparılır.

MN-in metbuat xidmetinden APA-nın sorğusuna cavab olaraq bildirilib ki, ermeni diversiya qrupunun cehdinin qarşısı alınarken Azerbaycan Ordusu itki vermeyib.


DOSTLARINLA PAYLAŞ:

oyunlar