Ermeniler Azerbaycanı destekleyib
09 Avqust 2014 Şənbə 10:59
Son günler temas xettinde baş veren hadiselerle elaqedar İrevanda izdihamlı etiraz aksiyası keçirilib.
ANS TV-nin melumatına göre, Ermenistan ve Avropa İttifaqının bayraqları ile “Azadlıq” meydanına yürüş eden etirazçılar Qarabağdakı emeliyyatların Ermenistanın xeyrine olmadığını bildiribler.

İrevan sakini Armen Petrosyanın sözlerine göre, bu müharibe üçüncü qüvvelerin maraqlarına xidmet edir: “Biz cemiyyetin de bu müzakirelere qoşulmasını isteyirik. Biz sülh isteyirik, artıq müharibeden bezmişik”.

Yürüş iştirakçıları meramlarını bütün Ermenistan ehalisine çatdırmaq istediklerini deyir. Etirazçılar Ermenistan hakimiyyetinden teleb edibler ki, Qarabağdan qoşunlarını çıxarsın.

Ermenistan hökumeti mitinqle bağlı melumatları yaymağa mane olsa da media mitinqin görüntülerini gizli çekerek yayıb.

Ekspertler ise Azerbaycan ve Ermenistan prezidentlerinin Soci görüşü efesinde ehalinin mitinqler vasitesile hakimiyyete teziq etmekde maraqlı olduqlarını ve bunun yaxın gelecekde daha da genişleneceyini proqnozlaşdırırlar. Çünki Ermenistan iqtisadi tenezzül dövrünü yaşayır. Bir terefden sosial gerginlik, diger bir terefden de iqtisadi çetinlikler öz işini görür.

Avqustun birinden Ermenistanda elektrik enerjisine göre tariflerin qalxması ve diger problemler sebebinden ölkedaxili sosial narazılıqlar artır. eger öten il 40 min, bu ilin 6 ayında ise 110 min vetendaşı Ermenistanı terk edib.



DOSTLARINLA PAYLAŞ:

oyunlar