Ermeni keşfiyyatı postumuzu hücum edib, 2 zabit şehid olub
28 May 2014 Çərşənbə 18:19
Ermeni keşfiyyat-diversiya qrupu növbeti defe Azerbaycan postuna basqın etmeye cehd gösterib. Her iki terefden itki var.
Müdafie Nazirliyinin metbuat xidmetinden Trend-e bildiribler ki, mayın 27-de axşam saatlarında ve 28-ne keçen gece ermeni keşfiyyat-diversiya qrupu cebhenin Füzuli rayonu erazisinde müdafienin ön xettinde yerleşen mövqelerimizdeki postlardan birine növbeti defe basqın etmeye cehd gösterib.

Silahlı Qüvvelerimizin bölmelerinin esger ve zabitlerinin gösterdiyi qehremanlıq ve igidlik neticesinde düşmenin cehdinin qarşısı qetiyyetle alınıb. Düşmen itki vererek geri çekilmeye mecbur edilib.

Düşmen texribatı zamanı, onun hücumunun qarşısını alarken Silahlı Qüvvelerimizin bölmeleri itki verib.

Neticede Silahlı Qüvvelerimizin zabiti 1982-ci il tevellüdlü, kapitan Memmedov Fikret Akif oğlu döyüş tapşırığını yerine yetirerken casaret ve şexsi igidlik göstererek, düşmen texribatının qarşısının alınması zamanı şehid olub.

Döyüş tapşırığını yerine yetirerken casaret ve şexsi igidlik gösterdiyine göre kapitan Memmedov Fikret Akif oğlu ölümünden sonra "İgidliye göre" medalı verilmesine teqdim olunub.

Eyni zamanda düşmen terefinden açılan snayper ateşlerinden 1991-ci il tevellüdlü gizir Abilov Xudaverdi Ferhad oğlu şehid olub, 1994-cü il tevellüdlü esger Mirzezade Mehman Dadaşbala oğlu ise ağır yaralanıb. Yaralı esger ilkin tibbi yardım gösterildikden sonra herbi tibb müessisesine texliyye edilib. Hazırda esgerin veziyyeti ağırdır, hekimlerin nezareti altındadır.

Müdafie naziri general-polkovnik Zakir Hesenovun emri ile döyüş postunda şexsi şücaet gösterdiyne göre gizir Abilov Xudaverdi Ferhad oğlu ölümünden sonra "Herbi xidmetde ferqlenmeye göre" 3-cü dereceli medalı ile teltif edilib.

Müdafie Nazirliyinin rehberliyi şehidlerin valideynlerine ve yaxınlarına derin hüznle baş sağlığı verir ve sebr dileyir!

Hazırda ermeni texribatının qarşısının alındığı istiqametde veziyyet sabitdir ve Silahlı Qüvvelerimizin tam nezareti altındadır.
 


DOSTLARINLA PAYLAŞ:

oyunlar