Dilqem Esgerov Rusiya vetendaşıdır
24 İyul 2014 Cümə Axşamı 16:53
Sefir Doroxin Milli Meclis sedrine yalan melumat verib. Dilqem Esgerov Rusiya vetendaşıdır.
“Sefir Doroxin Milli Meclis sedrine yalan melumat verib. Dilqem Esgerov Rusiya vetendaşıdır”. Bu sözleri “Hesret Yolu” esir ve Girovlara Kömek İctimai Birliyinin rehberi Esmira Orucova Rusiya sefirliyinin “Kelbecerde girov götürülmüş şexslerin heç biri Rusiya Federasiyasının vetendaşı deyil” açıqlamasına münasibet bildirerken deyib.

Onun sözlerine göre, “Hesret Yolu” esir ve Girovlara Kömek İctimai Birliyinin vezifelerinden biri de esir-girov götürülmüş ve ya itkin düşmüş şexslere hüquqi yardın göstermekdir. Girov götürülmüş her 3 girovun aile üzvleri ezizlerinin qaytarılması ile bağlı erizelerin, müracietlerin hazırlanmasında onlara hüquqi yardım etmek üçün icimai birliyimize müraciet edibler: “Dilqemin Rusiya Federasiyasının vetendaşı olduğunu tesdiq eden pasportunu da getirmişdiler. Atasının xahişi ile Rusiya sefirliyine onun azad edilmesi ile bağlı yazdığım erizeye Dilqemin Rusiya Federasiyasının vetendaşı olduğunu tesdiq eden pasportunun suretini de elave ederek ünvanlamışam. İyul ayının 21-de hemin mektubu aile üzvleri Rusiya Federasiyasının Azerbaycandakı sefirliyine teqdim eden zaman mektubun mezmunu ile tanış olduqdan sonra müracietin poçtla gönderilmediyini behane getirerek qebul etmekden imtina edibler.

Girov götürülmüş Quliyev Şahbaz Celal oğlunun heyat yoldaşı, 1982-ci il tevellüdlü Veselova Albina İvanovna Rusiya Federasiyasının vetendaşıdır. Şahbazla resmi nikahda olan Albina İvanovna RF Perm vilayeti, Bolşesosnovskiy rayonu, Çernokskoye kendinde daimi qeydiyyatdadır. Onların birge nikahdan 2005-ci il tevellüdlü Elza adlı bir qızları var. Heyat yoldaşı ve qızı hazırda Azerbaycanda yaşayırlar. Şahbazın heyat yoldaşı ve bacısı oğlu Rusiya Federasiyasının Azerbaycandakı sefirliyinde olan zaman onlara “Şahbaz Azerbaycan Respublikasının vetendaşıdır, eger Rusiya Federasiyasının vetendaşı olsaydı, biz meseleye qarışa bilerdik”, deyibler”.

Esmira Orucova bildirib ki, hazırda RF-nin Azerbaycandakı sefirliyi Dilqemin Rusiya Federasiyasının vetendaşı olduğu halda yaxınlarının onun qaytarılmasına yardım edilmesi ile bağlı teqdim etdikleri mektubu almaqdan imtina edir.






DOSTLARINLA PAYLAŞ:

oyunlar